Overslaan en naar de inhoud gaan

Betrapte sluikstorters krijgen taakstraf op containerpark

door Jozef Croughs
datum03/10/2019
geenreactie

Wie deze week in Sint-Truiden betrapt wordt op sluikstorten, krijgt geen GAS-boete, maar een taakstraf. De dader moet dan een tijdje meedraaien op het containerpark.

Deze week is het de ‘Week van de Handhaving’ en dus zal er extra gecontroleerd worden op sluikstort en zwerfvuil, niet enkel door de politie, ook door de GAS-ambtenaren. “De inspecties leverden vorig jaar 103 GAS-boetes voor zwerfvuil op en nog eens 32 boetes voor het fout aanbieden van huisvuil. In die gevallen hebben we de vervuiler dus kunnen achterhalen. In Sint-Truiden kiezen we steeds vaker voor alternatieve bestraffing. Dat zorgt voor bewustwording en helpt nieuwe feiten te vermijden. De meeste overtreders gaan ook in op zo’n bemiddeling”, vertelt schepen van Leefmilieu Ingrid Kempeneers.

In plaats van een boete te betalen krijgen de vervuilers dus een taakstraf opgelegd. Eén van de mogelijkheden is bijvoorbeeld dat deze mensen een tijdje meedraaien op het containerpark. Ook het containerpark staat centraal tijdens de Week van de Handhaving. “Vervuiling is vaak namelijk niet alleen het resultaat van slechte wil. Soms weten mensen niet hoe ze met afval om moeten gaan. Deze week gaan we de bezoekers van het containerpark daarom een handje helpen. Wie zijn afval juist aanbiedt, krijgt een beloning. En zij die het verkeerd doen, geven we extra uitleg over hoe het beter kan”, aldus nog Kempeneers. 

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.