Overslaan en naar de inhoud gaan

Na de politievoertuigen krijgt ook de kledij van de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken een nieuwe look.

door Jozef Croughs
datum07/07/2024
geenreactie

De lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken nu in de nieuwe uitrusting met als contrastkleur op het blauwe uniform en niet meer oranje. 

Nadat in 2023 het Battenburgpatroon (reflecterende vakken in fluogeel en blauw) voor de voertuigen geïmplementeerd werd bij de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken en in andere Limburgse politiezones, wordt nu ook het geel geïntroduceerd in de kledij.

“We blijven evolueren en inzetten op moderne middelen en technieken om de veiligheid in de politiezone te verzekeren. Deze nieuwe look zorgt voor een nog betere herkenbaarheid en een grotere veiligheid voor onze personeelsleden op het terrein”, zegt  korpschef Steve Provost.

Wanneer onze politiemensen controle uitvoeren op de openbare weg of een vaststelling van een verkeersongeval doen, zullen zij nog beter zichtbaar zijn voor de weggebruikers. Op deze manier wordt ook extra ingezet op veiligheid voor onze politiemensen.

De softshell jassen en de parka’s (leverancier Van Uffelen) en de volledige uitrusting voor de motards (leverancier Daemen) werden geleverd.  De kogelwerende vesten en polo’s (beide fluo-gele bovenkant) worden de komende maanden verwacht.
Voor de jassen hebben we gekozen voor een waterdicht, winddicht en ademend materiaal (Gore-Tex). Op deze manier wordt het draagcomfort voor onze personeelsleden nog verbeterd. Onze motards gaan zeker al de komende weken de baan op met hun nieuwe uitrusting.


 

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.