Overslaan en naar de inhoud gaan

Kinderen kunnen ravotten op gloednieuw speelplein in miniburcht in Brustem

door Jozef Croughs
datum04/07/2024
geenreactie

Aan de voet van de Burcht van Brustem is een nieuw speelplein geopend. De nieuwe speeltuin is een mini-burcht, gelegen op een kleine speelheuvel waar kinderen net als vroeger naar hartenlust kunnen ravotten, binnen een historisch kader. Bij de ontwikkeling van de speeltuin is rekening gehouden met de resultaten van het uitgebreide Buitenpret-onderzoek.

Het nieuwe speelplein “Het Burchtje,” gelegen aan de voet van de gerenoveerde burchtruïne in Brustem, biedt kinderen een unieke speelervaring. Met zijn groene omgeving met uitsluitend natuurlijke materialen, biedt Het Burchtje” een ideale plek voor buitenpret. 


 

 Kinderen kunnen hier ravotten en genieten van de natuur. “Het is het 41ste speelplein op het grondgebied Sint-Truiden. Kwaliteit, verantwoord beheer en duurzaamheid staan centraal bij de keuze van de locatie. Het speelplein is ontworpen met oog voor veiligheid, zodat ouders met een gerust hart hun kinderen kunnen laten spelen. Zo wordt deze unieke locatie een echte trekpleister waar jong en oud ten volle van kan genieten”, zegt schepen van Toerisme en Jeugd Peter Deltour.

Speelplein “Het Burchtje” is het resultaat van een harmonieuze en bijzondere samenwerking tussen Erfgoed en Toerisme. De natuur en geschiedenis vinden elkaar op deze historische locatie in het centrum van Brustem. “In nauwe samenwerking met het Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren is het speelplein geïntegreerd in het landschap. De burchtruïne vormt het decor voor spelende kinderen en nieuwsgierige bezoekers. Zo wordt niet alleen het erfgoed behouden, maar ook de beleving ervan verrijkt”, vervolgt schepen van Onroerend erfgoed, Mieke Claes.

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.