Overslaan en naar de inhoud gaan

Soroptimisten en Lions Sint-Truiden schenken 20.000 euro aan het Julie Smeets-fonds

door Jozef Croughs
datum18/06/2024
geenreactie

Tijdens de eerste ‘Benefiet Magnifiek - Dinner & Dance’ van Soroptimisten en Lions van Sint-Truiden werden in Geetbets twee cheques van 10.000 euro uitgereikt aan Guy Smeets bezieler van het Julie Smeets fonds. 

Julie Smeets die op 22-jarige leeftijd in 2022 bij een verkeersongeval in Frankrijk het leven liet mocht niet vergeten worden. Om die reden stichtte haar papa Guy het Julie Smeets-fonds op dat aansloot als derde pijler bij YAR-Vlaanderen vzw. “De missie is heel specifiek: middelen werven voor de noodopvang van jongeren in Limburg. Youth At Risk richt zijn aanbod op jongeren tussen 16 en 21 jaar die kampen met problemen in verschillende levensdomeinen. 

De YAR geeft jongeren de ondersteuning en het vertrouwen om een nieuwe weg in te slaan in hun leven. Het helpt hen om hun leven weer op de sporen te krijgen waarbij ze kunnen beroep doen op vrijwilligers en professionals.

“Voor de veilingprijzen konden wij rekenen op kunstwerken en juwelen van kunstenaars, juweliers en sponsors”, zegt Ilse Ooghe, voorzitter Soroptimisten. “Drie lokale kunstenaars Charly Van Zwijgenhoven, Didier Punie en Raf Roufflaer doneerden elk een signatuurwerk. Vier juweliers uit Sint-Truiden en omstreken juwelier Yans, Degeneffe, Willems en Ann Buntinx doneerden op hun beurt elk een mooi juweel. Alles samen leverde de heuse veiling, samen met de steun van onze sponsors een fantastische opbrengst van 20.000 euro”, besluit Ooghe.

“Ik ben ervan overtuigd dat Julie hier 100 procent zou achterstaan. Ze zou dit initiatief enthousiast toejuichen”, zegt Guy. Julie heeft in haar veel te korte leven een gigantische invloed gehad op iedereen die ze ontmoette. Die impact wil Guy voortzetten in een concreet doel: de donatie is een stevige steun voor de aankoop van een studio in Hasselt, voor de noodopvang van jongeren die uit noodzaak zelfstandig moeten gaan wonen.

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.