Overslaan en naar de inhoud gaan

Samuël baat cafetaria Nieuwenhoven al jaren uit, maar moet toch meedingen naar concessie

door Jozef Croughs
datum30/01/2024
geenreactie

De concessie voor de uitbating van de cafetaria van het Provinciaal Domein Nieuwenhoven vervalt begin april. Samuël Dumont baat de horecazaak al jaren uit. “Het is ons kind en wij willen dat graag zo houden”, zegt hij.

 

 

 

Samuël Dumont baat samen met zijn vader Henri al 36 jaar de cafetaria van het Provinciaal Domein Nieuwenhoven uit. Hij is 15 jaar geleden zelfstandig in de voetsporen van zijn vader getreden en runt met succes de horecazaak samen met zijn echtgenote.

 

 

 

Binnenkort vervalt de huidige concessie en ook nieuwe kandidaten kunnen zich melden. Een jarenlange goede en correcte werking alleen volstaat niet langer, maar ook de hoogste bieder kan de concessie verwerven.

 

 

 

“Wij ons hebben uiteraard opnieuw ingeschreven. We wisten dat het er zou aankomen, maar niet dat de inschrijvingsmodaliteiten zouden worden aangepast. Wij hebben in al die jaren op eigen kosten heel wat vernieuwingen doorgevoerd, zoals een nieuwe keuken, terrasoverkappingen, nieuw meubilair, koelingen en toog. Wij zijn blijven investeren met de bedoeling de zaak goed te laten draaien. Als je niet met hart en ziel voor je zaak werkt, doe je dat niet. We hebben ons daarom opnieuw kandidaat gesteld om een nieuwe termijn van negen jaar voor de provincie te werken”, zegt de huidige uitbater.

 

 

 

Cateringbedrijven

 

 

 

Het is geen geheim dat de cafetaria van Nieuwenhoven een zeer goed draaiende zaak is en zeker interesse zal wekken van grote cateringbedrijven. En daar zit de angel in het verhaal. “Wij hebben wel het laatste woord in de concessie, maar niet het kapitaal om te concurreren met de grote cateringbedrijven. Het zou een bruusk einde betekenen van ons levenswerk in Nieuwenhoven”, zucht Samuël. Hij hoopt dat de provincieraad oog heeft voor het verleden en de regels en niet enkel kiest voor het geld.

 

 

 

Igor Philtjens, gedeputeerde voor Toerisme, geeft aan dat de provincie tevreden is over de afgelopen termijnen van de uitbating van de horeca in Nieuwenhoven. “De concessie loopt af op 9 april. De provincieraad is wettelijk verplicht om de markt opnieuw te bevragen en een nieuwe uitbater te zoeken om de horeca-uitbating verder te zetten. Uiteraard kan de huidige uitbater zich opnieuw kandidaat stellen.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.