Overslaan en naar de inhoud gaan

Werkgevers en werkzoekende kunnen terecht een nieuwe toepassing op stadsapp

door Jozef Croughs
datum18/11/2023
geenreactie

Het lokaal bestuur Sint-Truiden ontwikkelde recent een nieuwe toepassing op de stadsapp, een laagdrempelig kanaal, gebruiksvriendelijk en uitermate geschikt voor ondersteunen van de ondernemers bij het plaatsen van een jobaanbieding.

Werkzoekende kunnen er terecht voor jobaanbiedingen. Lokale handelaars, horeca-uitbaters, KMO’s en bedrijven kunnen eenvoudig én gratis hun vacatures plaatsen en beheren. Werkzoekenden ontvangen aanbiedingen op basis van vooraf ingestelde criteria. Op die manier wil het lokaal bestuur verbinding faciliteren tussen werkgevers en werkzoekenden.

Uit de cijfers van de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) blijkt dat de organisatie in 2022 2.516 vacatures ontving voor Sint-Truiden. Bij het begin van 2023 waren 812 vacatures nog niet ingevuld ondanks er 1.182 werkzoekenden zonder werk (WZW) zitten in Sint-Truiden. Deze vertegenwoordigen 4,8% van de inwoners tussen 18 en 64 jaar. “Wij willen als lokaal bestuur Sint-Truiden werkgevers en werknemers snel en efficiënt met elkaar in contact brengen. Vandaar is het idee ontstaan om dat via de stadsapp uit te rollen. Daarbij spelen we de grootste troef uit van onze ondernemers, namelijk een job dicht bij huis”, vertelt schepen van Middenstand en Handel Hilde Vautmans.

Werkzoekenden kunnen een profiel aanmaken om gerichte vacatures te ontvangen. Ze kunnen tussen de advertenties swipen en interessante vacatures bijhouden om op te solliciteren.  Daarnaast vind je er ook alle vacatures van het lokaal bestuur Sint-Truiden en lokale jobs via de VDAB.

“Met meer dan 18.000 gebruikers is de app de ideale bron voor elke Truienaar die op zoek is naar stadsnieuws, het raadplegen van de afvalkalender, een melding doen, documenten opvragen of een afspraak enz. vastleggen bij de stedelijke administratie. We hopen dat er dankzij deze bijkomende module nog meer jobs ingevuld geraken”, besluit zegt schepen van Lokale economie Günther Dauw.  Meer info: www.sint-truiden.be/stadsapp

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.