Overslaan en naar de inhoud gaan
© Bart Borgerhoff

© Bart Borgerhoff

Veelbesproken dragshow in Sint-Truiden krijgt vervolg: “Tweede show wordt nog groter en met nog meer glitter”

door Jozef Croughs
datum25/05/2023
geenreactie

Op 14 augustus komt er een nieuwe dragshow in Sint-Truiden, nadat vorige week een gelijkaardige show in de Minderbroederskerk nog veel commotie veroorzaakte. “De tweede show wordt nog groter en met nog meer glitter”, zo belooft organisator Steffen Heusdens.

De nieuwe show zal plaatsvinden op 14 augustus, maar de precieze locatie blijft nog geheim. Bij de eerste show afgelopen woensdag kreeg Heusdens enorm veel negatieve reacties over zich heen, omdat hij last minute zijn evenement in de Truiense Minderbroederskerk organiseerde. Extreemrechtse organisaties voerden online campagne tegen zijn horecazaken Maison S en Bertha, door valse Google-reviews te plaatsen. Die werden uiteindelijk verwijderd door Google. “Het was nooit mijn bedoeling om mensen te kwetsen”, zegt Steffen Heusdens zelf. “Ik zocht gewoon een alternatieve locatie voor mijn evenement, zodat de queens en de gasten in alle comfort van het evenement konden genieten. Ik vond niet meteen een locatie die groot genoeg was, tot iemand me wees op de Minderbroederskerk. De negativiteit die ik, mijn team en de queens hebben ervaren was buiten alle proportie.”

Zelf voelt hij zich nu echter gesterkt door alle steun. “De overvloedige positiviteit en liefde die we tijdens en na het evenement ontvingen, was geweldig. Ik ben zeer dankbaar voor het harde werk en de steun die van over heel Sint-Truiden en Vlaanderen naar ons kwam. En dus komen we terug. Er is duidelijk veel interesse in Sint-Truiden en omstreken voor dragqueens. Daarom wil ik dit keer het evenement nog groter maken. De locatie? Of het weer een kerk wordt? Ik kreeg al van verschillende mensen de vraag om de show op hun locatie te doen. Ze vinden het concept super. Maar de zaal moet groot genoeg zijn en bij de show passen. We zijn momenteel enkele mogelijkheden aan het bekijken. Maar dat het op 14 augustus nog grootser en met meer glitter zal zijn, staat wel al vast.”

© Jozef Croughs en Toon Royackers 

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.