Overslaan en naar de inhoud gaan

De Zigeuner wint nationale onderscheiding

door Jozef Croughs
datum16/03/2023
geenreactie

Busbedrijf De Zigeuner uit Diepenbeek heeft op de uitreiking van de nationale sectorawards de Generation Award gewonnen. Die bijzondere trofee mocht Paul Vanheusden gaan afhalen ter ere van hun 75-jarig bestaan.

De Federatie van Belgische Autobus- en Autocarondernemers (FBAA) heeft in Evere tijdens de jaarlijkse lentereceptie van de aangesloten leden, vier nationale awards uitgereikt. Eén daarvan was de Generation Award, en die ging naar De Zigeuner uit Diepenbeek. Het was mede-zaakvoerder Paul Vanheusden die uit handen van de voorzitter van het FBAA, de onderscheiding in ontvangst mocht nemen. De voorzitter onderstreepte de keuze voor De Zigeuner vanuit “de gedrevenheid en ondernemingszin waarmee de zaakvoerders nog steeds hun zaken runnen, en vooral vanuit het gegeven dat het bedrijf na al die jaren nog steeds in handen is van dezelfde familie”. Tromgeroffel… én staande ovatie voor De Zigeuner!

Helemaal terecht. Want wat in 1948 startte met één bus, groeide doorheen de jaren uit tot een familiebedrijf met een hart voor reizen per autocar. “De Zigeuner is niet zomaar een reisbureau, maar een onderneming gespecialiseerd in het organiseren van unieke busreizen”, zegt zaakvoerder Rik Vanheusden. “Ons motto? Genieten vanaf het moment dat je op de bus stapt. Comfortabele zitjes en een bekwame chauffeur maken de rit extra aangenaam. En je hoeft jezelf niet druk te maken in het verkeer, waardoor het een leuke manier van reizen is.”

De formule heeft De Zigeuner geen windeieren gelegd, want na 75 jaar zijn ze nog steeds up & running. “We blijven investeren in meer comfort en in de uitbreiding van ons aanbod naar unieke bestemmingen”, besluit Rik Vanheusden. “Op naar de volgende 75 jaar!”

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.