Overslaan en naar de inhoud gaan

“Haspengouw heeft nood aan een groot camperterrein” “Op termijn mikken we op 87 staanplaatsen”

door Jozef Croughs
datum11/03/2023
geenreactie

Dit voorjaar al kunnen campertoeristen een plekje krijgen in Melveren, vlakbij het Speelhof. Een noodzaak nu het vorige terrein aan het kasteel van Terbiest onbruikbaar is. Bert Breesch wil er volgend jaar zelfs de grootste camperplek van het Haspengouw van maken. 

“De nood is erg groot,” erkent schepen van toerisme Nina Kvikvinia (N-VA) van Sint-Truiden. “We hebben op dit moment geen volwaardige camperplek, van een grote omvang. Nochtans zijn we een populaire bestemming in het bloesemseizoen. We kunnen alleen maar toejuichen dat er nu een privé-initiatief komt. Tot vorig jaar konden campertoeristen inderdaad nog terecht aan het kasteel van Terbiest. Maar dat kan door de werkzaamheden door de Bosgroep Limburg op het terrein voorlopig niet meer.” 

Campertoeristen worden doorverwezen naar het terrein net naast het parochiaal-centrum in Melveren-centrum. “We zitten hier ideaal,” toont investeerder Bert Breesch die de plek geleidelijk verder wilt uitbouwen. “Een paar honderd meter verder ligt het Speelhof. Het fruitspoor komt hier voorbij, en ook de Veemarkt, het stadscentrum en het domein Nieuwenhoven liggen op een boogscheut. Het gebied is bestemd voor recreatie. Er is dus gewoon geen betere plek te vinden in de omgeving. En ja, de nood is inderdaad groot. Het terrein wordt nu klaar gemaakt, maar wij willen het uitbouwen tot een volwaardige camperplek mét alle nodige voorzieningen.”

In eerste instantie is nu een vergunning gevraagd voor 37 camperplaatsen. Die bezoekers krijgen straks een sanitairgebouw, een uitgietplek, elektriciteit- en wateraansluiting. “Er zijn gewone staanplaatsen in de streek, maar hier willen we het wel comfortabel maken,” aldus Breesch. “Het terrein wordt opgefleurd met 150 bomen, naast een aantal hagen. Zo is er meer groene buffer en schaduw voor in de zomer. Voor de kinderen voorzien we enkele speeltoestellen. We hopen volgend jaar ons volwaardig camperterrein te kunnen openen, al wachten we wel nog op de nodige vergunningen. Mocht het een succes zijn, dan hebben we hier op termijn de ruimte om uit te breiden tot 87 camperplekken.”

© Jozef Croughs en  Toon Royackers

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.