Overslaan en naar de inhoud gaan

Vier van de vijf ‘getroffen’ Delhaizes in Limburg sluiten woensdag en vermoedelijk ook op zaterdag. : “Geen vertrouwen in de directie”

door Jozef Croughs
datum09/03/2023
geenreactie

In de nasleep van het nieuws dat 128 supermarkten van Delhaize door zelfstandigen zouden worden overgenomen, legden werknemers in de vijf getroffen Limburgse filialen dinsdag het werk neer. Ook woensdag is dat het geval. De Hasseltse Delhaize-vestiging op de Luikersteenweg is het enige ‘getroffen’ filiaal dat op woensdag wel gewoon open is.

Het Delhaize-filiaal in Sint-Truiden is één van de vier vestigingen die vandaag wel de deuren gesloten houdt. “Wij staan hier omdat we solidair willen zijn met onze collega’s. Woensdag blijft de Delhaize de hele dag dicht, wat het morgen wordt zullen we dan zien”, zegt Koen Vanspauwen (ACV-Puls). “Onze vakbond is solidair met de collega’s en staakt mee. Wij willen terug aan het werk onder de oude voorwaarden”, zegt Bart Meus (BBTK).

Hoewel het filiaal aan de Luikersteenweg geopend is, is er - wellicht ook door de sneeuwvlokken - beduidend minder volk dan anders. Misschien ook omdat de klanten onzeker zijn of de winkel wel open zou zijn? “Dat kan”, zegt Carine Meuwis van BBTK. “We hebben afgesproken dat de Delhaize in Hasselt open blijft, ook op donderdag en vrijdag maar dan op zaterdag dicht blijft. Dat is uiteraard de drukste dag van de week. Tot die dag zijn de mensen gewoon aan het werk.”

 

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.