Overslaan en naar de inhoud gaan

Minister Jo Brouns werd geridderd tot eregrootmaarschalk van de Keizerlijke Commanderie

door Jozef Croughs
datum23/02/2023
geenreactie

Voor het 45ste kapittelbanket van de Keizerlijke Commanderie van de Edele Haspengouwse Fruyteniers en hun Gastronomie tekenden 120 vertegenwoordigers van de fruitsector en het politieke en sociale leven in. Alle gasten waren betrokken bij of ijverend voor ons inlands fruit.

Tijdens de plechtige intronisatieplechtigheid werden er tal van prominenten opgenomen in de Keizerlijke Commanderie. Minister van Werk, Economie, Innovatie en vooral van Landbouw, Jo Brouns, werd geridderd met de hoogste titel van eregrootmaatschalk. Daarnaast kreeg Burgemeester Ingrid Kempeneers de titel van eremaarschalk en nog 13 genodigden de titel van officier. “Uiteraard stond de landbouwminister Jo Brouns, gezien de politieke actualiteit, in het centrum van de belangstelling. De fruittelers hebben in Jo Brouns wel een compagnon de route gevonden in hun strijd voor een eerlijke prijs voor hun producten.

De allereerste Gouden Appel werd uitgereikt aan Jan Withofs, de uitbater van Het Veilinghuis in Sint-Truiden. Jan is al de vierde generatie horeca uitbaters die ononderbroken op deze site een café, restaurant, feestzalen en brasserie uitgebaat hebben, in het centrum van de fruitteelt, namelijk een fruitveiling”, besloot Jos Lacroix, voorzitter-grootmaarschalk.

 

 

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.