Overslaan en naar de inhoud gaan

Huurster laat troep achter in Truiens appartement: “Herschapen in grote vuilnisbelt”

Play 4 - De Rechtbank op 14 februari 2023
door Jozef Croughs
datum16/02/2023
geenreactie

Op 11 mei 2022 werd ik gecontracteerd door mevrouw Colette Schuppen in naar aanleiding van een huurster die haar appartement achterliet in een grote puinhoop. Na herhaaldelijke problemen van wanbetaling en burenklachten moest de huurster uiterlijk op 10 mei het appartement in de Minderbroederstraat verlaten.

Op 11 mei biedt de vastgoedmakelaar Stefaan Hombrouckx van het Truiense Immo Vesta vastgoedkantoor samen met de verhuurster zich aan waar ze deze toestand aantroffen. “Het instapklaar appartement was herschapen in een grote vuilnisbelt. De enige meldingen die wij opvingen, was dat haar terras niet onderhouden werd en er etensresten te rotten lagen. De keren dat ik ter plaatse ging na de meldingen, raakte ik niet verder dan inkomhal waardoor ik nooit het appartement kon betreden en de toestand waarnemen. Ook nu reageerde de huurster erg gewelddadig en was handtastelijk toen ik de opmerking maakte van de wanorde”, zegt Hombrouckx.  

De huurster Wendy M. (61) is niet aan haar proefstuk toe. In 2019 haalde ze ook al het nieuws. Toen werd de alleenstaande moeder met drie kinderen wegens betalingsproblemen en verwaarlozing ook al uit haar huurwoning uitgezet. De politiek en de sociale huisvestigingsmaatschappij Nieuw-Sint-Truiden waren kop van Jut  omdat ze haar geen nieuwe woning konden verschaffen. Uiteindelijk kreeg zij van het Immo Vesta vastgoedkantoor dit appartement in de Minderbroederstraat aangeboden. Amper drie jaar later, is ze er om dezelfde reden opnieuw uitgezet.

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.