Overslaan en naar de inhoud gaan

Zes maanden elke zaterdag gratis ondergronds parkeren in Sint-Truiden

door Jozef Croughs
datum20/11/2022
geenreactie

Vanaf 1 december kan in Sint-Truiden op zaterdagen gratis geparkeerd worden in de ondergrondse parkings Centrum en Gazo (station). Bovengronds wordt de gratis parkeertijd verdubbeld: Op de 90 Shop & Go parkeerplaatsen wordt het gratis parkeren doorheen de ganse week van 30 naar 60 minuten gebracht. 

In parkeergarages Centrum en Gazo, samen goed voor 514 parkeerplaatsen, kunt u vanaf 1 december tot en met 31 mei 2023 elke zaterdag gratis parkeren. En op de negentig Shop & Go-parkeerplaatsen kunt u voortaan een volledige week een uur gratis parkeren. “Zo zetten we een eerste stap om de bereikbaarheid van de handelaars in de binnenstad zeker op zaterdagen te verhogen”, zegt Jo François, schepen van Lokale Economie. “Met het nakende parkeergeleidingssysteem gaan we dat snel verder ondersteunen. We hebben een gevarieerd handelsaanbod in ons stadscentrum. Daarom is een goede mix tussen kort- en langparkeren belangrijk. Het opzet is dat wie in Sint-Truiden consumeert, niet zelf voor een parkeerkost moet opdraaien.”

Zoekverkeer

“Met het gratis ondergronds parkeren op zaterdag hopen we dat het zoekverkeer in de stad afneemt en dat meer mensen vaker gebruikmaken van onze ondergrondse parkeerfaciliteiten”, vervolgt Bert Stippelmans, voorzitter van AGB Trupark.

Ook de Truiense handel en horeca blikken tevreden vooruit. “Bezoekers moeten vlot en dicht bij het centrum kunnen parkeren en zich geen zorgen maken over een lange weg terug met hun aankopen of hun parkeerticket”, zegt Philip Bronckaerts, voorzitter van vzw Trud’Or.

Zaterdag is marktdag in Sint-Truiden. “Dan is het natuurlijk ideaal als je je wagen gratis en dichtbij kan parkeren. Dit initiatief zal veel marktgangers weten te bekoren en we hopen dat het extra bezoekers aantrekt”, besluit Nico Noppen, voorzitter van de beroepsvereniging Marktkramers.

“Het is een actie waar iedereen wel bij vaart. Onze stad, de inwoners, consumenten en bezoekers, handelaars, horeca en markt”, zegt Hilde Vautmans, waarnemend burgemeester. “De energiecrisis slaat nog harder toe dan Covid. Op deze manier hopen we de ondernemer zo veel mogelijk te ondersteunen.”

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.