Overslaan en naar de inhoud gaan

Zaakvoerster van De Witte Merel aangehouden in onderzoek naar oplichting

door Jozef Croughs
datum13/11/2022
geenreactie

De zaakvoerster van het reis­bureau De Witte Merel in Sint-Truiden, de 33-jarige E.S., is aangehouden in het onderzoek naar oplichting. Sinds begin oktober dienden zeker 31 ­gedupeerden een klacht in tegen het reisbureau omdat ze betaalden voor een onbestaande reis.

Het bekende Truiense reisbureau werd in april van dit jaar verkocht aan E.S., een trouwe werkneemster. Maar begin oktober moest De Witte Merel de deuren al sluiten nadat meerdere klanten een klacht indienden bij de politie. Ze zouden betaald hebben voor een onbestaande reis. Via sms, WhatsApp en e-mail werden ze misleid door E.S.. De zaakvoerster zou onder meer valse berichten gestuurd hebben in naam van touroperators, zoals TUI en ­Corendon.

Smoesjes

Uit getuigenissen blijkt ook dat E.S. hotelvouchers nagemaakt zou hebben. Wanneer de vakantiegangers aankwamen op hun bestemming, bleken er geen kamers in hun hotel geboekt te zijn. Ze stonden vaak ook niet op de passagierslijst voor vluchten. E.S. probeerde hen te sussen via allerlei smoesjes over aangepaste vluchtdata, ziektes bij crewleden en overboekte hotels.

Het parket Limburg opende op 7 oktober een onderzoek naar ­oplichting. Vorige vrijdag hadden in totaal al 31 gedupeerden een klacht ingediend. Uit goede bron hebben we vernomen dat de ­33-jarige vrouw inmiddels voor een onderzoeksrechter is moeten verschijnen. Die besloot haar aan te houden.

© Olivier Simons en Jozef Croughs 

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.