Overslaan en naar de inhoud gaan

Gedaan met gratis parkeren aan stations van Sint-Truiden en Tongeren

door Jozef Croughs
datum11/11/2022
geenreactie

Eind november komt een einde aan het gratis parkeren aan de stations van Tongeren en Sint-Truiden. In Tongeren is de start voorzien op dinsdag 22 november in Sint-Truiden op 29 november. 

Volgens Dimitri Temmerman, woordvoerder bij de NMBS, zullen de treinreizigers die met de wagen naar het station komen een gegarandeerde parkeerplaats hebben vlakbij het station. Er zijn verschillende tariefformules, waarbij er voor de treinreizigers telkens een voordeeltarief is. In Tongeren werd de nieuwe autoparking midden dit jaar geopend, goed voor 160 plaatsen. Maandag worden er affiches opgehangen om de reizigers te informeren. Vanaf dinsdag 15 november kan men via het loket of de ticketautomaat een parkeerabonnement kopen. 

In Sint-Truiden gaan de slagbomen dicht op dinsdag 29 november en worden beide autoparkings aan de voorkant en achterzijde van het station van Sint-Truiden betalend. Ook hier zal er vanaf die datum voor de treinreizigers die met de wagen naar het station komen een gegarandeerde parkeerplaats zijn vlak bij het station. Net als in Tongeren worden In Sint-Truiden verschillende tariefformules gehanteerd waarbij er voor de treinreizigers telkens een voordeeltarief is. “De details van de tarieven worden half november bekendgemaakt, maar blijven zeer aantrekkelijk voor treinreizigers met een treinabonnement. Als we kijken we naar andere stations komt dat neer op gemiddeld 1,5 à 2 euro per dag. De andere tarieven worden afgestemd met het stadstarief. Maar zoals ik eerder al zei zal er voor treinreizigers sowieso een voordeeltarief zijn,” besluit Dimitri Temmerman, woordvoerder NMBS

Aan het station van Sint-Truiden zijn er in totaal 385 parkeerplaatsen. De parking vooraan telt 173 plaatsen, de parking achteraan telt er 212. Net als in Tongeren worden vanaf maandag affiches opgehangen om de reizigers te informeren. Vanaf dinsdag 15 november kunnen zij via het loket of de ticketautomaat een parkeerabonnement kopen. In Sint-Truiden worden de parkeertarieven voor niet-treinreizigers afgestemd op de gangbare tarieven die op en in de ondergrondse parkings van de stad gehanteerd worden.

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.