Overslaan en naar de inhoud gaan

Meiboom voor allerlaatste project van ‘Scholen van Morgen’

door Jozef Croughs
datum20/06/2022
geenreactie

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts heeft zaterdag de allerlaatste meiboom van het bouwprogramma van de ‘Scholen van Morgen’ geplant op de site van Hasp-O Centrum in de Fabriekstraat in Sint-Truiden. “Nu het ‘Scholen van Morgen’-verhaal afloopt, staat er al een volgende grootschalige publiek- private samenwerking in de steigers: ‘Scholen van Vlaanderen’. Opnieuw een DBFM-programma, goed voor 1 miljard euro om nieuwe schoolgebouwen te realiseren”, zegt minister Weyts.

Vandaag werd symbolisch de meiboom geplant op de gloednieuwe campussite in Sint-Truiden, de laatste werf in een lange ‘Scholen van Morgen’-reeks.

Het gaat om een nieuwbouw met leslokalen, werkplaatsen, een sporthal, refter en ruimte voor administratie: een investering van 38 miljoen euro in een campus van 18.000 m² voor het voormalige KCST en Technicum. De oplevering is voorzien voor 2023. Het voorlaatste schoolproject zal nog voor de grote vakantie opgeleverd worden.

Alfred Stijnen, voorzitter van Hasp-O Centrum verheugt zich op de verhuis naar de nieuwe site in de Fabrieksstraat. “Hierdoor kunnen we alle jongeren -Bovenbouw- van Sint-Truiden en omgeving op één en dezelfde campus een waaier aan diverse studierichtingen aanbieden, verspreid over 3 domeinen: Economie & Organisatie, STEM en Taal & Cultuur. Voor elk wat wils, ligging aan het station is eveneens een voordeel, onze site is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. De nieuwe gebouwen met hypermoderne klassen, wetenschapslokalen en werkplaatsen, gelegen in een groene omgeving zullen ervoor zorgen dat elke leerling en leerkracht zich hier onmiddellijk thuis voelt. Volgens de huidige plannen komt er een spoorwegtunnel in 2025 die de school met het centrum verbindt.

 

 

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.