Overslaan en naar de inhoud gaan

Feestzaal Aalst krijgt volgend jaar een totaalrenovatie

door Jozef Croughs
datum04/12/2021
geenreactie

Na de Veva in Zepperen en Den Andries in Runkelen is de feestzaal in Aalst aan de beurt voor een totale renovatie. De zaal zal ingericht worden als multifunctioneel gebouw met allerlei innovatieve en duurzame voorzieningen, waarvan de hele lokale gemeenschap gebruik kan maken.

 “We plannen een totaalrenovatie van het gebouw met een vernieuwing van het dak en buitenschrijnwerk, modern sanitair, duurzame ledverlichting, verbeterde luchtkwaliteit, convectoren etc. Daarnaast pakken we ook de parking en riolering aan. Bovendien komen er twee oplaadpunten voor elektrische voertuigen en fietsers,” stelt Johan Mas, schepen van gebouwen.

De investering in de renovatie bedraagt 600.000 euro in kwaliteitsvolle, energiezuinige infrastructuur voor de inwoners en verenigingen van deelgemeente Aalst. Deze werkzaamheden kaderen in het Truiense klimaatplan waarbij wordt gestreefd naar een verlaging van de CO2-emissie met 40 procent tegen 2030. “De inwoners en verenigingen zullen na de werkzaamheden beschikken over een moderne en energiezuinige feestzaal. Op die manier kan het bijdragen en een stevige impuls geven aan het buurtleven van Aalst,” besluit    Jurgen Reniers, schepen van buurtwerking.

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.