Overslaan en naar de inhoud gaan

Een greep uit ons archief

"Zeer bedreigende ervaring"

Bij een gewapende overval op een Champion- supermarkt aan de Luikersteenweg in Sint-Truiden, gingen dieven maandagochtend met de opbrengst van het voorbije weekend aan de haal. Onder bedreiging dwongen ze de Hasseltse uitbater Gert Feyen de kluis te openen. Een werkneemster verwittigde de politie. Feyen bleef ongedeerd.

Gert Feyen kwam maandagochtend rond 5.30 uur aan bij de Champion. Twee gemaskerde mannen, die hem gevolgd waren in twee auto's, overmeesterden hem in de winkel.

De mannen, die volgens Feyen Nederlands spraken, waren vermomd met carnavalsmaskers. Ze dwongen hem onder bedreiging van vuurwapens de kluis te openen. Door de schok kon hij niet meteen op de code komen. Daarop kreeg hij een klap en werden er twee waarschuwingsschoten afgevuurd. Een bewakingscamera die op de kluis gericht was, werd daarbij geraakt.

 

"Geschokt"

De indringers boeiden de zaakvoerder en probeerden langs de achterkant het gebouw te verlaten. Toen ze de poort openden, stonden ze enkele seconden oog in oog met de politie, die net gearriveerd was. Een werkneemster had hen verwittigd toen ze bij het binnenkomen van de winkel hoorde dat haar baas gedwongen werd om de kluis te openen. Een agent kreeg onderweg naar de supermarkt een ongeluk, maar bleef ongedeerd.

De dieven konden via een koepel in het dak ontkomen. Hun wapens, handschoenen en een jas, lieten ze tijdens hun vlucht via het Europaplein achter in een haag op de Tongersesteenweg.

Dan ontbreekt elk spoor. De politie denkt aan minstens één medeplichtige die hen met de wagen opwachtte. De camerabeelden moeten duidelijkheid brengen.

Gert Feyen bleef, op een paar schrammen na, ongedeerd. "Het was een enorm bedreigende ervaring", zei hij. "Ik ben nog steeds geschokt." De uitbater en zijn personeel werden opgevangen door slachtofferhulp.

De dieven gingen aan de haal met de weekendrecette. "Een bedrag tussen 25.000 en 35.000 euro", schat Philip Pirard, zonechef van de politie Sint-Truiden. Het parket van Hasselt zoekt nog naar de daders. Wie tussen 5.45 en 6.15 uur iets verdacht heeft gezien in de buurt van de supermarkt, wordt gevraagd zich te melden.

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.