Overslaan en naar de inhoud gaan

Een greep uit ons archief

52ste Bloesemfeesten worden er zonder bloesems

Het wordt alsmaar duidelijker dat de grootse Haspengouwse bloesemfeesten gepland op eind april feesten zullen worden zonder de vermaarde bloesems. De milde winter en vroege warme voorjaarszon zijn er de oorzaak van dat de natuur drie weken eerder dan normaal ontwaakte uit haar winterrust. Liefhebbers van de mooie wit/roze bloemenpracht zullen dan ook noodgedwongen hun bezoek aan de fruitstreek met enkele weken moeten vervroegen.

 

Wat al langer door de toeristische dienst van Sint-Truiden werd gevreesd wordt werkelijkheid, geen bloesems meer tijdens hun jaarlijkse en 52ste bloesemfeesten. De natuur is onvoorspelbaar en blijft ook nu weer voor verrassingen zorgen. De dienst toerisme van Sint-Truiden doet daarom noodgedwongen een oproep om de bezoekers ertoe aan te zetten de fruitstreek vroeger te bezoeken. "Toeristen die ten volle van de bloesems willen genieten raden wij aan Sint-Truiden en haar fruitstreek tijdens de twee volgende weken te bezoeken. De fruitbomen zullen dan in hun mooiste bloemenpracht te bewonderen zijn. Wij hebben als stadsdienst uiteraard de nodige schikkingen getroffen dat alle geplande activiteiten ook twee weken eerder kunnen plaatsvinden, ook de bezoeken aan de open fruitbedrijven. Daarnaast werden de wandelwegen, fiets en autoroutes prima bewegwijzerd met bordjes ‘Bloei’ zodat de mooiste plaatsen zonder problemen kunnen aangedaan worden. Veel aandacht werd besteed aan de drie nieuwste  Trudofietslussen  2 van 45 km en een van 20 km die op het bestaande fietsroutenetwerk werden geënt," zegt Ghilaine Hendricx van Toerisme Sint-Truiden. Wie niet in de mogelijkheid is zijn planning aan te passen hoeft niet te wanhopen want alle geplande activiteiten van de Bloesemfeesten op het Speelhof tijdens de grote dag 28 april blijven ongewijzigd maar zoals al hierboven reeds aangehaald helaas zonder de kleurrijke bloesems. 

Wie mee wil voor geleidetochten tussen de bloesemboomgaarden met paard en kar of met de autobus moet daarvoor inschrijven bij de dienst toerisme 011/70.18.18. 

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.