Overslaan en naar de inhoud gaan

Firma is parkeerboetes voor foutparkeren beu omdat er geen alternatief voorzien is

door Jozef Croughs
datum07/03/2020
geenreactie

Bart Verbeeck, zaakvoerder van Bidfood Langens uit Opglabbeek heeft een brief aan het stadsbestuur gericht met de vraag om een einde te stellen van het parkeerprobleem in het stadscentrum. Een aantal pv’s voor overtreding van de wegcode hebben voor hem de deur dichtgedaan. Zijn werknemer Eric Knevels ziet geen andere oplossing en kreeg ook geen aangereikt door de overheid om zijn vrachtwagen op een correcte manier te parkeren voor het lossen van verse producten bij de horeca-klanten op de markt. 

 

“Ik werk al 9 jaar bij de firma Langens en kom daarvan al 8 jaar vijf dagen per week, ook op zaterdag in Sint-Truiden om de 25 horeca -en fijnkostklanten op en rond de Grote Markt te beleveren. Het gaat gemiddeld om een tiental klanten per dag die verse voeding en diepvrieswaren aan huis geleverd krijgen,” doet Eric zijn verhaal. Tot augustuskermis vorig jaar verliep dit zonder problemen en werd en nooit een bekeuring tijdens het lossen uitgereikt. Uiteraard ging het altijd gepaard met goodwill en aanpassen aan de situatie ook tijdens de werken op de grote markt wat voor vrachtwagenbestuurders niet altijd evident was. Steeds met in het achterhoofd zo weinig mogelijk het doorgaand verkeer hinderen en ook de eigen veiligheid niet in gevaar te brengen. “Tot aan de grote werken op de grote markt was parkeren in het centrum niet zo ingewikkeld als vandaag. Ik heb ook begrip voor het gemeentebestuur dat ze geen wildgroei van vrachtwagen in het centrum willen maar er is geen duidelijkheid wat wel kan. Vorig jaar augustus werden plots vier bekeuring uitgeschreven tijdens het lossen. Als ik vroeg waar ik wel mocht staan bleef het stil en kon de politieagent geen antwoord geven. Intussen is het nog steeds onduidelijk en het enige wat wij als firma vragen is geef ons een oplossing. Intussen stapelde het aantal pv’s op en werd al een paar keer vriendelijk naar kordaat gevraagd om op te krassen. Aan ons losprobleem is niets veranderd en hopen dat er snel een oplossing uit de bus komt,” zegt Eric.  

Shop & Go

Het stadsbestuur gaat zoals de meeste andere centrumsteden venstertijden invoeren dat zij uren dat vrachtverkeer in het centrum toegelaten is. “Het komt hierop neer dat wij de een aantal snelle gratis Shop & Go parkeerplaatsen aan de rand van de markt en in de centrumstraten vanaf 6 uur s’ morgens tot 10-11 uur gaan vrijmaken als parking voor vrachtwagens die hun klanten moeten beleveren. Dat is overeengekomen met alle betrokken actoren op een pas gehouden vergadering. Deze problematiek is een van de knelpunten in het mobiliteitsplan dat nu op tafel ligt. De langs parkings waren voorzien als los en laadplaats maar de toepassing ervan is niet verlopen zoals het gepland werd. Op papier zijn er laad en losplaatsen maar in de praktijk worden ze ingenomen door personenwagens. Wij zullen nu een informatiecampagne op punt zetten om de bewoners en klanten attent te maken op een aanpassing van het parkeerbeleid,” zegt Jos Pierard, Schepen van Economie en Middenstand.  

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.