Overslaan en naar de inhoud gaan

Man (46) uit Oudsbergen slaat Qwinten (16) gebroken neus aan station van Sint-Truiden: “Via telefoon hoorde ik alles”

door Jozef Croughs
datum05/06/2024
geenreactie

De 16-jarige Qwinten uit Zoutleeuw is vrijdagnamiddag aan het station in Sint-Truiden slachtoffer geworden van de razernij van een man (46) uit Oudsbergen. De man was op zoek naar drugsdealers. “Qwinten zat er een worstenbroodje te eten en werd aangesproken. Hij kent niemand in dat milieu, hij gaat nog niet op stap. Daarop kreeg hij slagen van de man”, vertelt mama Linda.

De moeder van Qwinten is er het hart van in. “Ik hoorde via de telefoon hoe hij slaag kreeg”, zegt ze. “Toen de man hem had aangesproken, kreeg hij schrik en belde hij mij op. Die man stapte toen terug op hem af en gaf hem nog meer slagen. De mensen van het Fietspunt aan het station hebben Qwinten dan naar binnen gehaald.”

De dader sprak meerdere mensen aan het station aan. Hij vertelde dat hij voor zijn ‘baas’ op zoek was naar drugsdealers. “Volgens getuigen was de man zelf ook onder invloed. Qwinten heeft een schrik gepakt. Het was na schooltijd. Aan de Tuinbouwschool neemt hij de bus tot aan het station en daar moet hij een halfuur tot een uur wachten op zijn bus naar Zoutleeuw. Hij had nog maar een hap genomen van zijn worstenbroodje toen die man hem kwam aanspreken.” Qwinten zijn neus is op meerdere plaatsen gebroken. Volgende week maandag wordt hij geopereerd, en mogelijk volgen er nog operaties.

 

De foto van het bebloede gezicht van Qwinten ging viraal en er kwamen veel reacties op het geweld in het station. “Waarom onze Qwinten? Hij neemt geen drugs, hij gaat niet op stap, het is echt een brave tiener. Hij knapt thuis een oude tractor op en hij is bezig met zijn paarden. Dat is zijn passie. Qwinten is absoluut niet het type dat iemand anders zal uitdagen. Ik zeg het nog maar eens: hij is echt heel braaf, misschien wel te braaf”, zegt mama Linda.

Aanhouding

De politieploegen van Sint-Truiden ondernamen vrijdagnamiddag meteen actie. Ze gingen op zoek naar de dader aan de hand van de beschrijving en de camerabeelden. Een patrouille van de zone Sint-Truiden/Gingelom/Nieuwerkerken kon de verdachte zeer snel arresteren. De man reed op de Tiensesteenweg. Hij reed vermoedelijk onder invloed van alcohol waardoor zijn rijbewijs ook voor 15 dagen werd ingetrokken.

De 46-jarige verdachte uit Oudsbergen werd op zondag 2 juni voorgeleid bij de onderzoeksrechter. De man werd aangehouden en overgebracht naar de gevangenis.  

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.