Overslaan en naar de inhoud gaan

Stenaertberg wordt eenrichtingsverkeer naar de Abdijstraat

door Jozef Croughs
datum24/01/2023
geenreactie

“Vanaf 1 februari 2023 zal het éénrichtingsverkeer in Stenaertberg richting Houtmarkt naar Abdijstraat worden ingevoerd. Hiermee komt men terug op een eerder initiatief genomen beslissing van 2018 waarbij werd bepaald dat de rijrichting net andersom zou lopen”, zegt burgemeester Ingrid Kempeneers, (CD&V) bevoegd voor mobiliteit.

“De ervaring leert ons dat dit de verkeersdoorstroming zal bevorderen en dat de verkeersdruk door het centrum met name de markt en de Zoutstraat zal verminderen. We willen hier dan ook alleen het plaatselijk verkeer laten passeren en niet het doorgaand verkeer. Stenaertberg maakt deel uit van de schoolomgeving basisschool Sint-Trudo. Dagelijks fietsen heel wat kinderen met hun ouders naar school”, aldus Kempeneers.

Er geldt het principe van de Schoolstraat. De 30km en er is een verbod op parkeren en stilstaan. Hierdoor kan het fietsverkeer zich, door middel van een onderbroken witte lijn het fietsverkeer in tegenrichting van de rijweg gescheiden worden. Er zal een duidelijke fietssuggestiezone met fietslogo’s op de rijbaan worden aangebracht.

Blauwe zone

De uitbreiding van de blauwe zone is noodzakelijk in de stationsomgeving als gevolg van het betalend parkeren op de beide parkings van NMBS. Daarmee wil met de pendelaars die niet wensen te betalen, ontraden om op zoek gaan in de omliggende straten naar een vrije parkeerplaats met als gevolg dat bewoners nog maar moeilijk een vrije parkeerplaats vinden.

Praktisch

Deze blauwe zone zal vanaf 1 februari in bepaalde delen van toepassing zijn in volgende straten: Boomgaardenstraat, Fabriekstraat, Volmolenweg, Viaductstraat, Gorsemweg, Ridders de Menten de Horneplein, Hoveniersstraat Plantenstraat en Tiensesteenweg

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.