Overslaan en naar de inhoud gaan

De deejay kan de boom in: Sint-Truiden plaatst metershoge kerstboom met dj-booth in de top

Een ecologische schaatsbaan en duurzame kerstmagie tijdens feestmaand
door Jozef Croughs
datum26/11/2022
geenreactie

In Sint-Truiden trapt middenstandsvereniging Shop & The City de eindejaarsperiode af met een ecologische schaatsbaan én een reusachtige kerstelfenboom waar helemaal bovenin plaats is voor een deejay.

Wie kerst zegt, zegt schaatsen. Maar een klassieke ijspiste zou in deze tijden zowel economisch als ecologisch onverantwoord zijn. “Een waardig alternatief is een synthetische piste”, zegt schepen Hilde Vautmans. “De ‘Jumbo schaatsbaan‘ is een energievriendelijk alternatief met een nostalgische look. Ook hier kan je echte schaatsen gebruiken. Het oppervlak vraagt wel net iets meer kracht om snelheid te maken, maar dat zien we als een goeie workout”, lacht Hilde Vautmans. “Met deze piste sparen we de energiekosten uit van maar liefst 364 huishoudens en 182.000 liter water en ze is bovendien 15 m² groter dan die van vorige jaren én volledig CO2-neutraal.”

 

De reusachtige ‘Kerstelfenboom’ wordt gemaakt in samenwerking met  Woodconcept Group. De echte boom wordt een iets kleiner exemplaar.   

De reusachtige ‘Kerstelfenboom’ wordt gemaakt in samenwerking met Woodconcept Group. De echte boom wordt een iets kleiner exemplaar.   

 

Kerstelfenboom

Naast de ecologische schaatsbaan komt er ook een reusachtige Kerstelfenboom op de Groenmarkt. Met zijn metershoge DJ-booth is de boom een echte eyecatcher. “Bezoekers kunnen er even uitblazen met een lekker drankje. In de omringende kerstchalets kan je terecht voor de typische winterkost”, aldus Shop & The City. Er zijn negen feestelijke muziekavonden gepland als vervanging voor de Après Ski Party. Op maandag 26 december van 17 uur tot middernacht breekt het feest op de Groenmarkt tijdens ’Let’s Celebrate’, een initiatief van enkele gekende Truiense verenigingen. En net als vorig jaar kunnen kinderen op zoek naar het magische woord tijdens een kerstelfenzoektocht. “Wie het woord vindt, krijgt een bon voor chocolademelk rond de schaatsbaan. De kostprijs van de zoektocht bedraagt 3 euro, inclusief kerstelfenmuts en een lolly.”

“Dit is de belangrijkste periode van het jaar voor onze handel en horeca. Als middenstandsvereniging vinden we het belangrijk om beleving te creëren in het stadscentrum”, vertelt Shop & The City­-voorzitter Philip Bronckaerts. De handelaars organiseren ook drie koopzondagen op 11 en 18 december en op 8 januari. Telkens van 14 tot 18 uur.

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.