Overslaan en naar de inhoud gaan

Vanaf dag één al jeugdkampen in Sint-Truiden

Stad deelt veiligheidskoffers uit
door Jozef Croughs
datum02/07/2020
geenreactie

Vanaf 1 juli mogen de Jeugdbewegingen deze zomer toch op kamp vertrekken. Ze moeten wel de nodige maatregelen treffen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Om de jeugdorganisaties hierbij te ondersteunen, stelt het stadsbestuur van Sint-Truiden hen een kampkoffer ter beschikking met de nodige materialen om de hygiëne en veiligheid op het kamp te garanderen. De KSA Hallebast uit Ieper mocht de eerste kampkoffer op 1 juli van het stadsbestuur in ontvangst nemen in het Bautershof.

“We verwelkomden vandaag KSA Hallebast uit Ieper, die als eerste vereniging deze zomer zijn kamp organiseert in onze mooie stad. Met dit pakket willen we hen in staat stellen om de basishygiëne en veiligheid voor hun leden te kunnen garanderen,” zegt schepen van Jeugd Johan Mas.

“De stad Sint-Truiden telt 11 jeugdbewegingen. Zij kregen eind mei het heuglijke nieuws dat hun zomerkamp toch kan doorgaan. Het vergt van alle leidingen een enorme inspanning om aan alle opgelegde voorwaarden te voldoen en de kinderen en jongeren in veilige omstandigheden een fantastisch kamp te bieden. Daarom vinden we het als stad belangrijk dat we hen hierin maximaal ondersteunen,” besluit burgemeester Veerle Heeren toe.

Alle Truiense jeugdbewegingen kunnen voor ze op kamp vertrekken een kampkoffer afhalen bij de dienst Jeugd. De kampkoffer bevat onder andere mondmaskers, alcoholgel, ontsmettingsspray, EHBO-materiaal en waterbidons. Ook verenigingen uit andere regio’s die hun jeugdkamp organiseren in Sint-Truiden, op domein Bautershof of in zaal de Wilduraan, kunnen rekenen op een basispakket.

 

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.