Overslaan en naar de inhoud gaan

Grondige controles van dag- en nachtwinkels in politiezone kanton Borgloon

door Jozef Croughs
datum21/10/2019
geenreactie

Naar aanleiding van verschillende meldingen van overlast en het niet respecteren van de openings- en sluitingsuren, werden op donderdag in het kader van de bestuurlijke aanpak van georganiseerde criminaliteit uitgebreide controles uitgevoerd op verschillende dag- en nachtwinkels in Borgloon, Alken en Heers. In totaal werden 19 processen-verbaal opgemaakt en verschillende waarschuwingen gegeven.

Een vertegenwoordiging van de arbeidsinspectie, RVA, FOD Volksgezondheid, FOD Economie, FOD Financiën, de dienst Vreemdelingzaken en het Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid participeerden aan deze geïntegreerde flexactie. De actie werd ondersteund door het ARIEC Limburg en parket Limburg. Het multidisciplinair controleteam werd begeleid door twee politieploegen van de politiezone kanton Borgloon. Er werden talrijke inbreuken vastgesteld zoals onder meer het niet respecteren van de openingsuren, het ontbreken van prijsaanduidingen en allerhande vergunningen. Er werden vaststellingen gedaan op het vlak van illegaal verblijf, arbeidsreglementering, camerawetgeving, volksgezondheid en voedselveiligheid. In één van de winkels werd een aanzienlijke hoeveelheid diepvriesproducten in beslag genomen. Producten bleken ontdooid geweest te zijn en daarna opnieuw ingevroren.

Korpschef Rohnny Maes: “Deze actie kadert in het gegeven bestuurlijke handhaving, waarbij de gemeentebesturen vanuit hun eigen bevoegdheden de georganiseerde criminaliteit in hun gemeente wensen te bestrijden door het nemen van bestuurlijke maatregelen. Deze actie zal zeker niet de laatste zijn. De politiezone heeft van bestuurlijke handhaving een prioriteit gemaakt en zal dan ook maximaal de gemeentebesturen hierin ondersteunen.”

In totaal werden 19 processen-verbaal opgemaakt en verschillende waarschuwingen gegeven. De opgemaakte processen-verbaal zullen worden overgemaakt aan het parket Limburg met het oog op dagvaarding. De inspectiediensten zullen administratieve boetes uitschrijven. De betrokken gemeentebesturen bekijken verder welk gevolg zij zullen geven aan deze actie binnen het kader van de bestuurlijke aanpak.

© MAW/JCr

 

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.