Overslaan en naar de inhoud gaan

Het nieuwe Brustempoortpark wordt een oase van groen met wandelpad

door Jozef Croughs
datum19/10/2019
geenreactie

De oude bedrijfsgebouwen van Autobanden Thijsen op de Luikersteenweg in Sint-Truiden zijn gesloopt en hebben plaats gemaakt voor het nieuwbouwproject ‘Brustempoortpark’. Woonprojecten Gilen bouwt er 56 ruime, energiezuinige appartementen, 23 handelsruimtes en een ondergrondse parking.  Dit alles omgeven door een grote stadstuin. De transformatie van de omgeving zal duren tot 2022.

Het gaat om een perceel van 12.000 vierkante meter pal in het stadscentrum. Midden de nieuwbouw komt het traag verkeer een wandel -en fietspad dat de Kennedylaan met de Luikersteenweg verbindt. In een latere fase komt er een doorsteek naar het Europaplein. De inrit van het project ligt aan de Luikersteenweg waar vandaag de huidige toegang zich bevindt. Enkel de appartementen boven de Basic-Fit en de fitness zelf blijven behouden. Dat gebouw krijgt wel een volledige opknapbeurt.

Het hele project wordt omgeven door een grote stadstuin met meer dan 200 bomen. “Dit wordt op z’n minst een origineel opzet. De bomen (6 m) worden op -min1 in de ondergrondse garage aangeplant en steken doorheen het dak. Op het dak wordt een mooie groene plantentuin aangelegd en laat daglicht toe in de ondergrondse garage welke 226 personenwagens kan herbergen en voorzien is van de nieuwste toepassingen. Bewoners uit de buurt kunnen gebruikmaken van de parkeerplaatsen en hebben de mogelijkheid om autoboxen te huren en de elektrische laadpalen te gebruiken.

Reisfamilie Carlier zal in het nieuwe project om en beide 1000 vierkante meter innemen voor hun nieuwe kantoren en belevingscentrum. “Voor ons is het een belangrijke stap bij de uitbreiding van ons bedrijf dat intussen uitgegroeid is tot een nationaal merk. Door het wegvallen van een grote speler in de sector is het alsmaar drukker geworden en is zit ons personeelsbestand al op 20 medewerkers. Wij ontvangen nu dagelijks gemiddeld 300 tot 400 geïnteresseerden mensen voor onze infodagen voor de buitenlandse cruises. In het nieuwe belevingscentrum kunnen wij meer comfort en ruimte bieden en hoeven vooral niet meer uit te wijken maar andere locaties,” zegt Trudo Carlier. 

“In Sint-Truiden trekken we resoluut de kaart van duurzaam wonen. Dit project, waar huisvesting, handel, parkeren én groenbeleving  hand in hand gaan, is een mooi voorbeeld van het Sint-Truiden van de toekomst. Op termijn zal deze site opnieuw een gezellig en bedrijving punt in onze binnenstad worden,”stelt burgemeester Heeren.

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.