Overslaan en naar de inhoud gaan

Duo steekt hoeve in brand terwijl bewoners slapen

Met hallucinante videobeelden van de bewakingscamera’s
door Jozef Croughs
datum24/09/2019
geenreactie

Twee onbekenden hebben zondagochtend een hoeve in brand gestoken in Hoepertingen. Op beelden van bewakingscamera's is te zien hoe het duo een grote steen tegen het raam gooit, de voordeur, muren en garagepoort met brandversneller overgiet en dan alles in brand zet. Omstreeks 4 uur werden Ronny Moors en zijn partner wakker door een doffe slag op straat voor hun huis in de Bartholijnstraat in Hoepertingen. Ze stonden op want ze dachten dat er een ongeval was gebeurd voor hun deur. Maar op de bewakingsbeelden zag Ronny meteen dat zijn huis in brand stond.

“Ik wilde naar beneden lopen, maar in de trappenhal hing een dikke verstikkende rook”, zegt Ronny. “Wij konden geen kant meer op en waren genoodzaakt te wachten tot de brandweer de deur forceerde om ons naar buiten te begeleiden. De daders moeten dit geweten hebben, waardoor dit sterk doet denken aan een moordpoging.” Pas toen het koppel buiten op straat stond, constateerden ze dat de doffe slag die ze hadden gehoord een steen was die de daders tegen hun raam hadden gegooid. “Gelukkig was enkel de eerste laag van de dubbele beglazing gebroken waardoor er geen brandstof naar binnen kon gegoten worden”, zegt Ronny.

De voordeur en garagepoort liepen ernstige schade op door de brandversnellers die de onbekenden gebruikten om brand te stichten. “Gelukkig was de brandweer zeer snel ter plaatse waardoor erger voorkomen is. Toch is er voor enkele tienduizenden euro's schade. De brandversneller is onder de deur en poort gelopen en heeft ook aan de binnenzijde van de woning voor ernstige schade gezorgd”, weet Moors.

Maskers

Later bekeken de slachtoffers samen met de politie de bewakingsbeelden. Daarop was duidelijk te zien hoe twee individuen met een kleine jerrycan de benzine op deur, muren en poort goten. “Kort daarna hoor je de knal wat nadien de kasseisteen tegen het raam bleek te zijn. Op het einde steken de daders de benzine aan en lopen ze weg. Het is duidelijk kwaad opzet, met de bedoeling mij te raken”, zucht Ronny. De daders droegen maskers maar hun profielen zijn duidelijk herkenbaar. Waarschijnlijk is de wagen waarmee ze zich verplaatsten ook op de beelden te zien. De slachtoffers hebben een vermoeden wie er achter de brandstichting zit en hebben die informatie aan de politie toevertrouwd. Een relatieconflict is niet uitgesloten. Later op de dag kwam een deskundige van het parket voor sporenonderzoek.

 

 

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.