Overslaan en naar de inhoud gaan

Tieners herdenken vriendje met fuif ten voordele van Bednet

door Jozef Croughs
datum27/08/2019
geenreactie

Bij de start van het nieuwe schooljaar organiseren enkele Loonse tieners een feestje ten voordele van Bednet. Dankzij die organisatie kon hun vriend Arthur Belet enkele jaren geleden van thuis uit de lessen blijven volgen, ook al was hij ernstig ziek. Arthur overleed op 9-jarige leeftijd, maar zijn vriendjes zijn hem nog niet vergeten. Nano Lowet (12) en Arthur waren beste vrienden. Tijdens en na school waren ze altijd in elkaars buurt om te ravotten en te voetballen. Ook toen het minder goed ging en Arthur aangewezen was op Bednet om de lessen te volgen, kwam Nano steevast langs om Arthur de laatste weetjes uit de klas bij te brengen.

“Arthur werd ziek op het einde van het tweede leerjaar”, vertelt Nano. “Hij had vaak hoofdpijn. In het derde leerjaar zijn we nog een paar maanden samen naar school gegaan. Maar Arthur had een hersentumor, dus naar school gaan werd steeds moeilijker. Ik wist wel dat hij ziek was, maar niet dat het zo erg was. Ik besefte het pas toen ik naar een feestje moest en Arthur er niet was. Ik weet nog dat mama mij toen vertelde dat Arthur te ziek was om nog te genezen”, zegt Nano.

Arthur volgde daarna de les van thuis uit via Bednet. “Zo kon hij ook met ons chatten in de klas, zelfs toen hij in het ziekenhuis verbleef en tijdens zijn revalidatie. Onze vriendschapsband werd er zeker hechter door. Arthur heeft het niet gehaald, maar we zullen hem nooit vergeten. Toen ik jeugdprins werd in 2018 stond op mijn prinsenmedaille een ster, zijn ster. Hij was dan ook mijn beste vriend”, zegt Nano.

Eerste middelbaar

In september gaan de klasgenoten van toen naar het eerste middelbaar. Toch willen ze nog even stilstaan bij het verlies van hun vriendje. Greetje Jamart, mama van Nano : “Als geen ander beseffen wij hoe belangrijk Bednet is voor zwaar zieke kinderen en hun vrienden. Nano en veel andere klasgenootjes hielden contact met Arthur via Bednet. Niet alleen tijdens de klasuren maar ook daarbuiten. Wij willen met deze party geld inzamelen om Bednet te steunen. Want pas als je ermee geconfronteerd wordt, besef je hoe verrijkend dit systeem is.”

De ouders van Arthur steunen het initiatief en zijn dankbaar dat hun zoontje nog steeds in de harten van zijn schoolvriendjes zit.

Bednetparty, zaterdag 7 september in Zaal Nieuwland in Borgloon. Iedereen welkom vanaf 20 uur. Om 22 uur komt ook Penspony Benny Su langs. Toegang: 3 euro

 

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.