Overslaan en naar de inhoud gaan

Achtste editie van Levensloop voor stichting tegenkanker

door Jozef Croughs
datum06/10/2018
geenreactie

Dit weekend van 6 en 7 oktober vindt in het stadspark en het Technicum de achtste editie van Levensloop plaats. “We hebben opnieuw bewust gekozen om de essentie van het gebeuren, 24 uren wandelen en lopen om mensen, die kampen met kanker, een hart onder de riem te steken", zegt Dirk Benaets van het organisatiecomité. Vooral de 3 ceremonies zijn indrukwekkend.

Vooral de 3 ceremonies zijn indrukwekkend. Vrijdag 6 oktober om 15u start de openingsceremonie, vechters doen dan onder luid applaus de openingsronde en bedanken iedereen die hen steunt. Het meest indrukwekkend is de kaarsenceremonie en stille ronde die om 20 uur gehouden wordt. Voor de meesten hét hoogtepunt van Levensloop. De lichten gaan uit en alles wordt stil en intiem. Deze ceremonie heeft een drievoudige symbolische bedoeling: mensen herdenken die overleden zijn aan de gevolgen van kanker; mensen die momenteel tegen de ziekte vechten ondersteunen en mensen vieren die de ziekte overwonnen hebben. Zondag vanaf 14u30 start de slotceremonie. Iedereen loopt samen dan de laatste ereronde waarna de feestelijke afsluiter wordt ingezet. Het is tijdens dit moment dat de opbrengst bekend wordt gemaakt,” zegt Dirk Benaets.  en iedereen bedankt. Tussen de ceremonies is er doorlopend animatie op verschillende locaties en voor de kinderen is er een speeldorp. De teams baten diverse eet- en drankstanden uit waarvan de opbrengst volledig naar Levensloop gaat.

Het parcours loopt over het kleine en grote stadspark, het centrale plein van het Technicum en twee aanpalende straten. Alles is verhard en de paden zijn s ‘nachts met speciale led-lampen onder de bomen verlicht. Een ferme opsteker is de volledige medewerking van school het Technicum en wij mogen daar zowat alle lokalen, tot zelfs de refter en de sportzaal gebruiken. De speelplaats wordt het centrale plein van Levensloop 2018," besluit Benaets. 

Levensloop Sint-Truiden ligt sinds 2011 aan de basis van de intussen sterk uitgegroeide inzamelingsactie. Dankzij de inzet van vele duizenden mensen werd in Sint-Truiden maar liefst 1.366.248 euro bij elkaar gelopen voor de Stichting tegen Kanker. 

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.