Overslaan en naar de inhoud gaan

Toprestaurant Philippe trekt naar Sint-Truiden

door Jozef Croughs
datum30/10/2025
geenreactie

Het gekende restaurant Philippe verhuist na Nieuwjaar van Alken naar het centrum van Sint-Truiden. Chef-kok Philippe Lowette en gastvrouw Sarina Haesevoets zullen hun culinaire kunsten en gastvrijheid integreren in Lucy's Table, een onderdeel van het Cosmocafé. "We voelden dat het tijd was om onze grenzen te verleggen", vertelt Philippe.

Bistro Philippe, zoals de zaak tot vorig jaar heette, is al jaren een begrip in culinair Limburg. Chef-kok Philippe Lowette, recent nog bekroond als één van de meest innovatieve koks van Europa, heeft zich stelselmatig naar de top geknokt. Hij staat onder meer vermeld in de gids Jeunes Restaurateurs d’Europe en heeft een score van 14/20 bijeengesprokkeld in de gids Gault & Millau. Ook gastvrouw Sarina Haesevoets heeft met haar expertise in de zaal mee gezorgd voor uitstekende reviews van klanten en culinaire inspecteurs.

Het koppel wil nu een volgende stap nemen. Ze brengen hun keuken en gastvrijheid mee naar een nieuwe thuis binnen het Cosmocafé in Sint-Truiden. Daar bundelen ze de krachten met Quirine Quak, die de totale horecabeleving en organisatie mee in goede banen zal leiden. Meer concreet nemen Philippe en Sarina de touwtjes in handen bij Lucy’s Table, vandaag al een vaste waarde binnen het Cosmocafé. Het restaurant krijgt hun signatuur en zal voortaan door het leven gaan als Lucy’s Table by Philippe. “Met Philippe achter het fornuis en Sarina in de zaal ontstaat een verfijnde symbiose tussen gastronomie, gastvrijheid en beleving”, zegt Quirine.

Het Alkense koppel kijkt uit naar het volgende hoofdstuk. “We voelden dat het tijd was om onze grenzen te verleggen”, vertelt Philippe. “Na vele mooie jaren in Alken is het duidelijk dat we om te groeien toe zijn aan iets nieuw. De verhuizing naar Sint-Truiden brengt nieuwe energie, inspiratie en een breder publiek. Daarbij willen we absoluut het warme, persoonlijke karakter van onze huidige zaak behouden, om tot een grotere en nog betere totaalervaring voor onze gasten uit te groeien.”

Stad / Gemeente