Overslaan en naar de inhoud gaan

VillaVip biedt oppas en opvang aan jongeren met een beperking

door Jozef Croughs
datum29/06/2024
geenreactie

VillaVip Sint-Truiden is een bijzonder warm nest waar in een kleinschalige woning een zorggezin de oppas doet voor tien volwassenen met een beperking. Anja Swinnen is moeder van 3 zonen en samen met haar zoon Ruben Steukers vangt ze vandaag al 6 jongeren op.

 

Anja heeft meer dan 20 jaar ervaring in leidinggeven en het coachen van teams in de medische sector. Als vrijwilliger was ze meerdere jaren actief bij de Limburgse Stichting Autisme als voorzitter van de oudervereniging en bij Tevona als begeleider bij G-dans. Ruben heeft een bachelor in de agogische wetenschappen en liep eerder al stage in VillaVip Diepenbeek. Samen koesterden ze al langer de droom om zelf een warme thuis te creëren voor mensen met een beperking. “Eén van de drijfveren was de angst die wij als moeder en broer ervaren, net zoals elke ouder van een kind met een beperking: wie zal voor mijn kind zorgen als ik dat zelf niet meer kan”.

VillaVip biedt niet alleen een oplossing voor haar zoon Wouter, maar ook voor andere gezinnen. Ze willen graag iets voor anderen betekenen en andere gezinnen helpen met dezelfde zorgen. Bewust kozen ze voor een heterogene bewonersgroep zodat de bewoners elkaar kunnen helpen en versterken. “We hebben bewoners met autisme, downsyndroom, motorische beperkingen. Samen genieten ze van wandelen, tuinieren, knutselen, spelletjes spelen en zoveel meer. We vinden het belangrijk dat de bewoners onderling een goede klik vinden met elkaar zodat ze zich echt thuis kunnen voelen” besluit Anja.

 .

 

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.