Overslaan en naar de inhoud gaan

De Zwaan krijgt oude bestemming terug: gastenverblijf is klaar!

door Jozef Croughs
datum10/05/2024
geenreactie

De historische herberg De Zwaan in Groot-Gelmen heeft de bestemming van weleer terug. Het gebouw, opgetrokken in 1656, genoot in de streek heel wat bekendheid als logementhuis, vooral van rondtrekkende handelaars en gelukszoekers. Na een grondige verbouwing heeft huidig zaakvoerder David Bormans de bestemming van weleer herontdekt en van het restaurant een luxueus gastenverblijf met 6 kamers gemaakt.

Lang voor de aanleg van de Luikersteenweg, we spreken over 1742, was de hoeve-herberg De Zwaan een pleisterplek op de oude middeleeuwse verbinding tussen Luik en Sint-Truiden. In 1969 werd het erg vervallen gebouw na drie eeuwen gesloten. Gelmenaar Guy Vijgen kocht het verkrotte pand en restaureerde het. In 1991 werd het erkend als beschermd monument. Vandaag heeft David Bormans De Zwaan opnieuw de oude invulling gegeven. Geen restaurant meer, maar een luxueuze vakantiewoning.

“Onze vakantiewoning biedt plaats aan 16 personen met 6 slaapkamers, met op elke kamer een eigen sanitaire ruimte", zegt Bormans. "Zowel bedrijven als particulieren kunnen vanaf nu in ons guesthouse terecht. Met of zonder ontbijt."

Op weekdagen is het pand ook beschikbaar voor events en feesten. "Zowel voor intieme feesten als zakelijke bijeenkomsten bieden we een prachtige locatie, ondersteund door een enthousiast team", zo klinkt David Bormans. "Dit tot 24 personen. We zetten indien gewenst een kok klaar voor een unieke culinaire ervaring, en bieden daarnaast heel wat faciliteiten aan, zoals een jacuzzi, petanquebaan en kinderspeeltuin."

En zo is het nieuwe hoofdstuk in de rijke geschiedenis van De Zwaan nu een feit...

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.