Overslaan en naar de inhoud gaan

Bikers-vrouwen zijn spreekbuis voor pestgedrag op school

door Jozef Croughs
datum13/11/2023
geenreactie

Drie mama’s, Elke, Petra en Feya nemen het op voor kinderen die gepest worden op school en cyberpesten. Met flyers en affiches trokken ze vrijdag naar enkele scholen in Sint-Truiden. Omdat ze zelf ook dochters hebben die op school gepest worden en als mama’s geconfronteerd met de gevolgen van dat pestgedrag ondernamen ze zelf actie. “Met onze pas opgerichte ‘Bikers Tegen Pesten’, willen wij een spreekbuis zijn die het opneemt voor gepeste kinderen”, zegt Feya.

‘Bikers tegen pesten’ is spontaan ontstaan bij een drietal bikers-vrouwen met dezelfde passie voor motoren en worden hun geconfronteerd met pesten van hun dochters op school. “En dat verbindt ons nog meer,” zegt Feya. “Het heeft dergelijke zware impact op ons familieleven dat we de organisatie ‘Bikers Tegen Pesten’ hebben opgericht.

Gepeste kinderen durven, kunnen of willen niet altijd spreken, en dus willen wij de spreekbuis voor hen zijn. Via een Facebookgroep, flyers en affiches willen wij hen bereiken en laten zien dat ze bij ons terecht kunnen met hun problemen en de mogelijkheid bieden om ons hun verhaal te vertellen. Tijdens ons  bezoek aan de scholen gaan we de directies een pluim geven als ze een goed antipestbeleid voeren en tegelijkertijd reiken we flyers en affiches aan die jongeren kunnen aantonen om over het pesten te praten”, besluit Freya.

Een 60-tal bikers die de actie ondersteunden konden bij Hasp-O Stadsrand op heel wat sympathie rekenen. “Het is zo dat wij als school uiteraard ook vinden dat pesten absoluut niet kan en zeker bespreekbaar moet zijn”, zegt directrice Lieve Nacom. “Maar dat is niet nieuw voor ons alle duidelijkheid, het is zelfs zo dat wij op dit moment in samenwerking met het stadsbestuur van Sint-Truiden bestuur een professionaliseringstraject doen over pesten dat heet, ‘Stipt, Sterk in Pestpreventie en dat doen we eigenlijk om ons reeds bestaande pest beleid verder te professionaliseren”, aldus besluit Nacom.

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.