Overslaan en naar de inhoud gaan
Woningbrand Geetbets - Ganzenweg

Woningbrand Geetbets - Ganzenweg

Door stabiliteitsproblemen moest de woning door de brandweer gesloopt worden. De firma Croes uit de gemeente werd opgevorderd om de klus te klaren.

Door stabiliteitsproblemen moest de woning door de brandweer gesloopt worden. De firma Croes uit de gemeente werd opgevorderd om de klus te klaren.

Werknemer gewond bij bedrijfsbrand Aerosols & Liquids Jeubis in Sint-Truiden

door Jozef Croughs
datum26/05/2023
geenreactie

Op de Lichtenberglaan in Sint-Truiden heeft woensdagnamiddag een zware industriebrand gewoed. Een werknemer van Aerosols & Liquids Jeubis raakte gewond.

 

 

 

De brand brak rond 14.40 uur uit bij het bedrijf Aerosols & Liquids Jeubis. De brandweer Zuid-West Limburg kwam ter plaatse. De dikke rookpluim was in de wijde omgeving te zien.

 

 

 

De brand ontstond achter het gebouw waar de aerosol en vloeistoffen worden afgevuld in spuitbussen. De producten zijn bedoeld voor lichaamsverzorging en huishoudelijk gebruik, maar zijn ook bestemd voor technische doeleinden en bijvoorbeeld de automobielsector.

 

 

 

“Vermoedelijk is de brand ontstaan door een vonk van twee aerosol gasflessen, metaal op metaal, die door een werknemer in een container verzameld werden. Een van de flessen bevatte wellicht nog gas. Er volgde een ontploffing. De werknemer liep daarbij lichte verwondingen op. De loods, naastliggende paletten, de container met lege gasflessen en een container met karton brandden volledig uit", zegt sectorcommandant Dirk Odeurs.

 

 

 

Dubbele brand

 

 

 

De brandweer van Sint-Truiden kende overigens drukke momenten. Gelijktijdig met de brandmelding in Brustem moesten ze een uitslaande brand in een leegstaand huis in Geetbets blussen. Daardoor duurde het iets langer vooraleer ze bij de bedrijfsbrand arriveerden. 

 

 

 

Door stabiliteitsproblemen moest de woning in Geetbets door de brandweer gesloopt worden. De firma Croes uit de gemeente werd opgevorderd om de klus te klaren. Rond 21 uur woensdagavond was de klus geklaard.

 

 

 

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.