Overslaan en naar de inhoud gaan

Haspengouw kleurt wit en sluit weekend af met overvolle bloesemterrassen

door Jozef Croughs
datum02/05/2023
geenreactie

Het enige wat nog ontbrak was een met zon overgoten Haspengouw om massaal de toeristen te lokken. Tijdens het laatste weekend van april was zoeken bij de bloesembars om een leegstaand zitje te vinden.

In Gingelom in de Sint-Jorishoeve kijkt men tevreden terug en was het aanschuiven geblazen. “Het was een overrompeling van fietsers en wandelaars. Het kan de afgelopen periode niet goed maken, maar ik hoop dan het nu nog even kunnen blijven profiteren van de bloesems”, aldus Maxim Vanmarcinille.

Ook opgeluchte uitbaters bij de Fruit Vally Lounge op Stayen. “Voor ons is het de eerste keer en we hadden ons de start van het seizoen anders voorgesteld. Al stelden wij vast dat de bezoekers het zonder zon het lieten afweten, maar vandaag zij ze er gelukkig wel. Ik hoop dat we de volgende dagen volop zon krijgen zodat wij dit seizoen nog wat kunnen rechtzetten. Op 1 mei is er een optreden van Sandy Boets, beter bekend als Eurosong-zangeres  Xandee, en mijn echtgenote die samen met mij achter de toog de klanten bediend”, zegt Eric Vanmanshoven.

In de Loungebar 99 in Helshoven zitten ze met het probleem van onvoldoende personeel. “Vandaag is er massaal veel volk, wandelaars, fietsers, vespa’s maar onze studenten zitten allemaal in hun blok. We kunnen, maar beperkt deel van onze lounge opendoen. Wij hopen dat voor de volgende dagen het weer nog wat aanhoudt en wat extra werkkrachten kunnen aanwerven”, zegt Geert Raymaekers.

Bij Bar Vue aan het doorkijkkerkje in Borgloon was het fullhouse afgelopen weekend. “Wij zijn een bloesembar met 170 zitplaatsen maar, niet de organisatie met grote concepten maar, wel de gemoedelijke sfeer van volop genieten tussen de bloesems. Net als bij de collega’s was de start van het seizoen met de paasvakantie niet wat wij ervan verwacht hadden. Gelukkig maakt het afgelopen weekend veel goed met en overrompeling en volle terrassen met blije mensen die genoten van hun drankje en de warme temperatuur. De enige zekerheid is dat als de zon uitkomt ook, de toeristen verschijnen”, Jasper Hansen.

In de BelOrtha Bloesembar in Velm zat het afgeladen vol. “Klagen doen we niet, al hebben wij al betere seizoenstart gekend. In al die jaren dan wij hier de uitbating doen zijn er een aantal extra evenementen ingebouwd die de regenachtig dagen voor een stuk compenseren. Dat neemt niet weg dat het een kwakkelstart was. Maar na en dag als vandaag vergeet je dat snel en hoop je nog dat we nog een mooie periode tegemoet gaan”, zegt organisator Peter Onkelinx.

 

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.