Overslaan en naar de inhoud gaan

Electro Neven wordt Wara Electro Sint-Truiden

door Jozef Croughs
datum29/04/2023
geenreactie

Na 87 jaar stopt Elektro Neven met de activiteiten. Michel Neven (71), die de zaak van zijn vader Armand in 1978 overnam en 49 jaar lang de zaak uitbaatte, had geen andere keuze bij gebrek aan opvolgers Voor Michel begon het allemaal in de Herderstraat in Brustem. Olivier Strauven van Wara Genk, zelf met roots in Heers, zal de zaak vanaf 1 mei verderzetten.

Als 15-jarige was hij erg geïnteresseerd in het vak en volgde een opleiding Radio en TV. In die periode specialiseerde hij zich in de aankoop -en verkoop van toestellen en ging ook aan huis om herstellingen uit te voeren. Na zijn huwelijk in 1978 nam hij samen met zijn vrouw Mady de zaak van zijn vader over. Door het sterk groeiende zakencijfer en bloeiende verkoopresultaten was de winkel in Brustem te klein. Aan de Tongersesteenweg 250 in de voormalige bowlingzaal startte Neven in 1995 met de nieuwe zaak. Kort daarna drong zich opnieuw een uitbreiding op. Uiteindelijk werd in 1999 op het huidige perceel de 2000 m² winkel- en opslagruimte gebouwd waar de zaak vandaag nog gevestigd is.

De Stadt van Luijck

De optimale serviceverlening en scherpe prijzen lagen aan de basis van het succes, al was de zaakvoerder niet verlegen voor een publicitaire stunt. Met spraakmakende publicitaire stunts haalde hij de kranten, seks-poppen aan zijn gevel, elektrisch deken om pruimenboom te beschermen tegen nachtvorst en o.a. een spandoek dat Nederlandse funshoppers hier niet welkom waren. Voor Michel stopt het nog niet helemaal. In de toekomst gaat hij zijn aandacht toespitsten op het zijn restaurant De Stadt van Luijck in het centrum van de stad.

Roots

De elektrozaak aan de rotonde in Ordingen stond al een tijdje in de vitrine en heeft nu een nieuwe eigenaar. Voor de Familie Strauven, met de huidige zaakvoerder Olivier, met roots in Heers en is vandaag vooral gekend van de Wara winkels in Genk en Pelt. “Met de uitbreiding naar Zuid-Limburg openen wij op 2 mei ons derde filiaal”, zegt zaakvoerder Olivier Strauven. “Dat gebeurt met dezelfde normen en waarden, net als met het personeel en service. De zaak zal verder worden uitgebreid, en het aanbod zal op de Wara-leest worden geschoeid. Deze traditierijke zaak is in goede handen”, besluit hij.

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.