Overslaan en naar de inhoud gaan

Oud kloostergebouw maakt plaats voor multifunctioneel gebouw voor KBOB

door Jozef Croughs
datum18/03/2023
geenreactie

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) pompt deze maand 6 miljoen euro in 25 bouwprojecten van Limburgse scholen. Sommige scholen wachten al 15 jaar op die middelen.

Ook Katholieke vrije basisschool De Boomgaard in Bommershoven bij Borgloon heeft grote bouwplannen en krijgt van Agion ruim 280.000 euro. “Dat is heuglijk nieuws”, reageert kersvers directrice Kristien Stulens. “Alle lokalen zitten barstensvol, onze school telt vandaag 210 leerlingen en de opvang voldoet niet meer aan de veiligheidsnormen.

Het oude kloostergebouw dat uitgeeft op de Tongersesteenweg, waar nu onze opvang nog in gevestigd is wordt afgebroken. Ook het kleine containerklasje gaat weg de om plaats te maken voor een nieuw multifunctioneel gebouw met mooie polyvalente ruimten. Bedoeling is om naast klaslokalen er ook de opvang en de directie en secretariaat in onder te brengen. Wij zijn uiteraard zeer blij met de toegekende subsidies, maar de school moet zelf ook nog ruim haar deel inbrengen,” besluit Stulens .  

 

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.