Overslaan en naar de inhoud gaan

Sint-Truiden maakt plannen bekend voor toeristisch seizoen: escaperoom in kerk en Perenpaniek in boomgaard

door Jozef Croughs
datum17/02/2023
geenreactie

De nieuwe toeristische brochure voor Sint-Truiden is woensdag officieel voorgesteld. Om toeristen te verleiden komt er een escaperoom in de Minderbroederskerk. Dit jaar is het begijnhof bovendien 25 jaar erkend als Unesco Werelderfgoed.

We zijn misschien niet de grootste stad, maar we hebben wel veel te bieden”, vindt schepen Nina Kvikvinia (N-VA). “Tel maar eens hoeveel wijnkastelen, brouwerijen en restaurants er op ons grondgebied liggen. We mikken daarom in onze nieuwe brochure op toeristen die van fijnproeverijen houden.

Veel bezoekers komen nu eenmaal voor het eten en het fruit naar Haspengouw. Binnenkort wordt het weer gezellig druk als het bloesemseizoen in gang schiet. Klassiekers zoals de bloesembar zijn dan weer van de partij. En in het najaar gaan we inzetten op de 25ste verjaardag van de erkenning van ons begijnhof als erfgoed. Er komen concerten, kampvuurmomenten én tentoonstellingen om de beschermde parel in de verf te zetten.”

Typisch voor de streek is dat het in het zomerseizoen even wat rustiger wordt. “De bloesems zijn er dan niet meer en de fruitoogst moet nog komen”, aldus Kvikvinia. “We hebben daarom een paar zaken uitgedokterd om het ook in de zomermaanden leuk te maken voor bezoekers. We hebben nu gesprekken met de Minderbroederskerk om daar een pop-up escaperoom in te richten. Het doel? Ontsnappen uit onze monumentale kerk. Al is het natuurlijk niet erg om even in zo’n monument te mogen ronddwalen. In Zepperen voorzien we de educatieve kinderwandeling ‘Perenpaniek’. Kinderen en hun ouders kunnen dan door de perenplantages wandelen en allerlei opdrachten vervullen.”

De 88 bladzijden tellende nieuwe toeristische brochure met alle plannen is vanaf nu te verkrijgen in het toeristisch infokantoor van de stad Sint-Truiden.

© Jozef Croughs en Toon Royakkers

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.