Overslaan en naar de inhoud gaan

Twee reeën dodelijk verwond in Wellen

Vrees voor wolvenaanval na vondst van dood ree: “In Wellen zitten geen wolven”
door Jozef Croughs
datum22/11/2022
geenreactie

Zondagmorgen is vermoedelijk de eerste dodelijke prooi van een wolf in Haspengouw aangetroffen. In een rustige bosrijke omgeving werd het kadaver van een reebok zondagmorgen door de eigenaar aangetroffen tijdens een wandeling met zijn hond. Zondagmiddag werd een ree dodelijk aangereden op de Weg naar Berlingen. Het dier dat zwaargewond was aan het hoofd had geen enkele overlevingskans. De schade aan de wagen was miniem.

“De reebok werd achteraan opengereten wat duidt op een aanval van een roofdier”, zegt de aangeslagen eigenaar die naast, zelf wenst anoniem te blijven alsook de plaats waar de ree gevonden werd om de rest van de het ree bestand niet te storen. Zou zijn ree de eerste dodelijke prooi zijn van een wolf in Haspengouw. 

Volgens Jan Loos van  Welkom Wolf is er geen enkele reden die aantoont dat het hier om een wolvenaanval gaat. “Allereerst zitten er in Wellen geen wolven, tenzij het een zwerver zou zijn, en er is ook geen wolven kil-beet te zien in de nek van de reebok. Het dier is opengemaakt achteraan aan de zijkant wat vermoedelijk te maken heeft met aasdieren die achteraf hebben toegeslagen. Vermoedelijk is de buikholte opengemaakt nadat het dier al gestorven was en dat kan door vossen, buizerds of raven, zelfs everzwijnen. Alles wijst erop dat het dier door een andere oorzaak is gestorven dan een wolven aanval wat kan door een aanrijding of aangeschoten door een stroper of een infectieziekte en dan daar ter plaatse aan de verwondingen is gestorven”, besluit Loos.   

 

 

 

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.