Overslaan en naar de inhoud gaan

Truiense bedrijven Topcold en Mondial Groupe in Deense handen

door Jozef Croughs
datum09/11/2022
geenreactie

De TEFCOLD groep heeft het Belgische bedrijf Topcold en haar dochtervennootschap Mondial Groupe France overgenomen. Topcold is marktleider in de Belgische commerciële koelindustrie. “De toevoeging van Topcold aan de TEFCOLD groep zal de groep versterken en ons helpen om zowel onze klanten als leveranciers beter, sneller en competitiever van dienst te zijn”, zegt TEFCOLD CEO Jesper Kirkeby Hansen. “We kennen Topcold al jaren, het is een fantastisch bedrijf, met goede werknemers en deze overname is een belangrijke stap in onze groeistrategie”.

Topcold is gelegen op het Brustem industriepark in Sint-Truiden en heeft  26 werknemers in België en Frankrijk, en een magazijn van 10.000 m2 in België en 5.000m2 in Frankrijk en levert koelingen aan klanten in België, Nederland en Frankrijk. Topcold werd opgericht in 1993 en is sindsdien uitgegroeid tot een zeer succesvol bedrijf binnen zijn hoofdsegment, commerciële koel- en vriestechnieken.

“Topcold is met succes gegroeid en tot waar het nu is en we zijn blij het bedrijf over te dragen aan TEFCOLD om het mee de toekomst in te nemen”, verklaart Marc Gielen, oprichter van het bedrijf. “Lid worden van de TEFCOLD groep is in het voordeel van iedereen. De klanten zullen niet alleen toegang hebben tot de grootste voorraad in Europa voor Plug-in koelapparatuur, maar ook tot een aantal nieuwe producten. We streven naar de beste oplossing voor al onze partners en dit kan worden bekomen door onze kennis en kracht toe te voegen aan de TEFCOLD groep”, aldus Gielen. Topcold zal verder werken met hetzelfde management als vandaag. 

De TEFCOLD groep heeft haar hoofdkantoor in Viborg, Denemarken en heeft 145 medewerkers in 8 landen. TEFCOLD verkoopt aan meer dan 5000 klanten. De aanvoer wordt afgehandeld vanuit 5 magazijnen in Europa met leveringen van meer de 170.000 koelers aan ongeveer 100 landen wereldwijd. “We zijn erg verheugd om de Topcold bedrijven aan onze groep toe te voegen, zegt de voorzitter en meerderheidsaandeelhouder van de groep, de heer Torben L. Christensen. “Overnames zijn een belangrijk onderdeel van onze groeistrategie waarbij het vinden en kunnen verwerven van de juiste bedrijven van cruciaal belang is voor ons succes. We zijn zeer verheugd Topcold aan onze groep toe te voegen.” 

https://www.made-in.be/limburg/twee-gekende-bedrijven-komen-in-deense-handen/   

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.