Overslaan en naar de inhoud gaan

Nutswerken gestart voor aanleg ventweg en fietspaden op N3

door Jozef Croughs
datum26/09/2022
geenreactie

Maandag is de aannemer voor wegenwerken in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer gestart met de nutswerken voor de ventweg als ook de ontsluiting van het lokaalverkeer en de aanleg van de fietspaden aan de kant van de Aldi. Deze nutswerken duren vermoedelijk zo’n 3 maanden.  Nadat de nutswerken zijn afgerond, kan de aannemer van AWV terug aan de slag met de aanleg van de ventweg. Dit vermoedelijk in het voorjaar van 2023 om de laatste werken uit te voeren aan de turborotonde.

Het nieuwe ontwerp schenkt ook voldoende aandacht aan de fietser. De ruime dubbelrichtingsfietspaden rondom de rotonde blijven behouden, maar worden wel bijgestuurd. Zo verdwijnt het fietspad op de tak van de Haspengouwlaan. Op die as zit immers het meeste verkeer. Ook op de Tiensesteenweg verdwijnt het fietspad stadinwaarts, tot aan de Decathlon. Aan de overkant van de rijweg is een uniek dubbelrichtingsfietspad.

Op drie van de vier armen komen beveiligde fietsoversteken: op de Zoutleeuwsesteenweg, op de Tiensesteenweg aan de Decathlon en op de N3 Tiensesteenweg ter hoogte van de Aldi. De oversteken op de Tiensesteenweg liggen verder van de rotonde, wat het oversteken voor fietsers aangenamer moet maken.

De verbeterde fietsinfrastructuur van de rotonde Stayen is onderdeel van een groter plan van AWV en de Stad Sint-Truiden om Truienaren op de fiets te krijgen. In 2020 werd al het op- en afrittencomplex van de N3 x N80 fietsvriendelijker gemaakt, vanaf dit najaar volgt op termijn ook de fietssnelweg tussen de rotondes van Stayen en het industriepark Brustem. 

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.