Overslaan en naar de inhoud gaan

Dancing Boccaccio-East opent vanaf 1 oktober opnieuw de deuren in Halen

door Jozef Croughs
datum20/09/2022
geenreactie

In Halen opent, op 1 oktober opnieuw de muziektempel Boccaccio-East aan de Singellaan. “Ik heb de deuren van Boccaccio Oostende definitief gesloten om hier in mijn oude thuishaven Halen, de draad weer op te nemen”, zegt eigenaar en uitbater Benny Strouven.

Begin 2018 waren er plannen om de Halense Boccaccio te slopen, maar zover is het nooit gekomen. “De projectontwikkelaar die plannen had voor de bouw van appartementen moest zijn plannen opbergen omdat er veel protest was van de buurtbewoners”, steekt eigenaar en uitbater Benny Strouven van wal. “En dan kwam corona. We hebben dus ruim de tijd gehad om na te denken wat we met de site zouden doen. En nu hebben we de knoop doorgehakt: de Boccaccio komt terug naar Halen.”

Naast een volledig vernieuwd interieur krijgt de dancing Pharao ook een nieuwe naam. “Ik wil breken met het verleden en er een totale nieuwe invulling aangeven. Elke eerste zaterdag van de maand zijn we open, we stappen dus af van een wekelijkse opening. Liever één zaterdag volle bak dan vier zaterdagen weinig volk met hoge personeelskosten. Op die manier kunnen we ook de overlast voor de buurt tot een minimum beperken. Dat is voor mij ook belangrijk”, zegt Strouven.

Ook de muziek maakt met Boccaccio 2.0 een sprong naar de 21ste eeuw. “Geen foute muziek of house meer, maar techno en muziek die je ook op Tomorrowland hoort. Kortom gewoon de hedendaagse dancemuziek, maar met geregeld ook een terugblik naar vroeger is zeker niet uitgesloten”, vertelt Strouven.

Van Rossem

BV’s lieten zich met plezier inhuren als uithangbord voor Boccacio Life. Zo kreeg Jean-Pierre Van Rossem een knalrode Ferrari 360 Modena van Strouven ter beschikking, nadat de zelfverklaarde beursgoeroe ontmaskerd werd als oplichter.

“Die uitspattingen met bekende tv-vedetten behoren tot het verleden. Daar gaan we niet meer mee beginnen”, zegt Strouven.

Op 1 oktober zwaait de Halense danstempel vanaf 22 uur de deuren terug open.

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.