Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuwkomer Bistro Philippe uit Alken

Nieuwkomer Bistro Philippe uit Alken

Top koks presenteren het beste tijdens de 24ste Editie Haspengouw Culinair

door Jozef Croughs
datum13/09/2022
geenreactie

Tien culinaire restaurants palmen de Grote Markt in tijdens Haspengouw Culinair
De Haspengouwse restaurants blijven goed scoren in de prestigieuze culinaire gids  Gault Millau. Passie voor het vak, goede service en een stevige portie Haspengouwse volharding zorgen dat de restaurants een streepje voor blijven hebben.


Op zondag 18 september, 11.30 tot 23uur, gelijk met de jaarlijkse herfst opendeur, keert het evenement terug naar de Grote markt en kunnen foodies proeven van hun heerlijke creaties. Tijdens hun culinaire ontdekkingsreis langs de 10 topkoks worden telkens drie heerlijke culinaire creaties, tussen 6 en 15 euro aangeboden, waarmee ze de harten van de bezoekers willen veroveren.

“Wij zijn zeer blij dat dat 10 restaurants opnieuw de handen in mekaar slaan en samen zorgen voor de 24ste editie van dit topevenement op de Grote Markt”, zegt bezieler Pascal Vossius. De deelnemende restaurants werden zorgvuldig gekozen, een mix van gevestigde waarden en enkele nieuwkomers. Zo is er ‘Bistro Philippe’ uit Alken, begonnen als traiteur maar nu een rijzende ster in zijn eigen restaurant dat ook behoort tot de selecte lijst van ‘Jeunes Restaurateurs’. Ayt Ems, chef van restaurant ‘Blanc’ was al eerder present maar opende ondertussen ook ‘Bleu’ op de Groenmarkt en Ziggy Vandemeulebroeke veranderde zijn ‘Den Ambacht’ tot bistrobar ‘Bar Crevette’. ‘Bistro Zutt’, ‘Coco Pazzo’, ‘Hoeve Roosbeek’, ‘De Gebrande Winning’ en grillrestaurant ‘Os’ in samenwerking met ‘Bake Away’ koken ook op de Grote Markt. Tot slot vervolledigt ‘De Stad van Luijck’ de lijst.

“Nieuw dit jaar is de aanwezigheid van een gast kok. Eli Vandersnickt van ‘t Werftje in Zeebrugge, wereldberoemd om zijn verse garnaalkroketten, hij zal de Haspengouwse chefs vervoegen en lekkers uit de Noordzee aan tafel toveren”, zegt Vossius. Zoals de voorgaande jaren is Haspengouw Culinair een event dat je gratis kan bezoeken, inbegrepen de goedweergarantie, die bestaat uit een overdekking van meer dan 450m². Wie wil kan een tafel met volledig Haspengouw Culinair Arrangement reserveren

De opbrengst van dit evenement wordt door vzw Cosmowing integraal geschonken aan een sociaal project uit Haspengouw. Van elk sociaal project kan een dossier worden ingediend, een jury onder leiding van Koen Vanmechelen zal uit deze inzendingen jaarlijks een goed doel uitkiezen. Op 17 september, voor de editie van 2023 zal de cheque overhandigd worden. Alle info https://haspengouwculinair.com/ 

 

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.