Overslaan en naar de inhoud gaan

25ste sport- & ballonhappening doet Grote markt vollopen

door Jozef Croughs
datum17/08/2022
geenreactie

De 25te editie van de Ballonhappening was weer een topdag in Truiense stadscentrum. Om 18 uur zou de Grote Markt de grootste ballonmeeting van Limburg en de op een na grootste stadsballonhapping van het Land van start gaan.

Een 15-tal heteluchtballonnen en enkele ‘special shapes’ en ‘hot-airs’ zouden opstijgen. De activiteit lokte weer massaal veel volk naar de Grote markt. Helaas lieten de weersomstandigheden het niet toe. Volgens luchtleider René Mathei kon een veilige vlucht niet gegarandeerd worden. Als compensatie werd een ‘static show’ georganiseerd. Het spektakel werd afgerond met een 5-tal special shapes (speciale vormen) die een 'static show' deden als apotheose voor het publiek.

Sporthappening

Voorafgaand aan het avondspektakel vond er in de namiddag de Sporthappening plaats. Sportclubs presenteerden hun sport met demonstraties en animaties. Honderden kinderen en jongeren gingen sportshoppen op de Truiense Grote Markt. Tientallen clubs uit de stad etaleerden er hun werking en overtuigden de jeugdige bezoekers waarom hun sport zo leuk is. "Sport is naast heel gezond, ook gewoon superplezant. Dat bewijzen we voor de 25ste keer op onze gratis Sporthappening. Door de deelnemers te laten proeven van allerlei sporten, hopen we dat ze er eentje vinden om blijvend te beoefenen. Iedereen sporter, jong en oud: daar is het ons om te doen”, vertelt schepen van Sport Stijn Vanoirbeek.

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.