Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnieuw verspert vastgereden vrachtwagen de N3 aan spoorwegbrug Stayen

door Jozef Croughs
datum01/07/2022
geenreactie

Donderdagnamiddag omstreeks 13.30 uur is op de N3 Haspengouwlaan in Sint-Truiden het rechterbaanvak een tijdlang afgesloten geweest voor het doorgaand verkeer richting Luik. M.L. (41) de vrachtwagenbestuurder van het Logistiek Transport bedrijf Blegny SA uit Blégny had de hoogte van de brug verkeerd ingeschat en reed zich klem. De lading betonnen containers werd niet beschadigd. Na ruim aderhalfuur kon de bestuurder de vrachtwagen uit de benarde positie bevrijden.

“De spoorwegingenieurs- en politie en kwamen ter plaatse om de stabiliteit van de brug te controleren. Die bleek in orde waarna het spoorwegverkeer weer normaal kon functioneren,” zegt Thomas Baeken communicatieverantwoordelijke bij Infrabel.

Vorig jaar heeft het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) nog twee borden geplaatst aan de spoorwegbrug op de Haspengpouwlaan (N3) in Sint-Truiden die de beperkte hoogte van 4.03 m. aangeven. De werkelijke beschikbare hoogte is 4,33m, maar op de signalisatieborden wordt (volgens de regelgeving) steeds een veiligheidsmarge ingebouwd van 0,30m. “De Belgische transportbedrijven zijn op de hoogte van de afmetingen en kunnen hun routes aanpassen. Het gaat vooral om buitenlandse bedrijven die de belangrijke transportroute van Luik naar de E40 nemen en de hoogte foutief inschatten. Meestal bleef het met stoffelijke schade aan de vrachtwagens en de brug”, besluit Sep Vandijck, woordvoerder AWV.

 

 

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.