Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrienden uit Gingelom maken droom van Jason waar

door Jozef Croughs
datum25/06/2022
geenreactie

Tijdens de Graspop Metal Meeting 2022 waar, hij met zijn vader voor de eerste keer was,  kwam de droom uit van Jason Lahaye, een 15-jarige jongen van Torhout met een ernstige beperking. Niet evident om het muziekfestival met een rolstoel te bezoeken.

“Ondanks mijn spierziekte (Duchenne een ziekte waar spieren afsterven) probeer ik zo’n normaal mogelijk leven te leiden, en daar hoort ook naar een metal festival te gaan bij. Op het festivalterrein kreeg ik steeds te vraag of ik moest geholpen worden,” zegt Jason. Ook een groepje metal-fans uit Gingelom bood hun diensten aan. “Meer nog, Rien Schoenaerts en zijn vrienden maakten mijn droom waar”, zegt Jason. “Crowd surfen, ik vond in het begin wel wat eng, maar dat moest niet want iedereen stond klaar om mij op te vangen moest ik vallen. Volgend jaar kom ik zeker terug want ik werd als een normaal mens behandelt wat niet altijd het geval is dat iemand bijspringt op de openbare weg als het nodig is. Ik wil aan alle mensen die mij geholpen hebben om mijn droom te kunnen verwezenlijken een dikke merci zeggen om mij in de lucht te duwen en vooral om mijn lievelingsband te kunnen zien”, zegt Jason. Voor Jason is zijn ziekte normaal omdat dat eenmaal bij hem hoort.

“Ik zit ook op school in Dominiek Savio, in Hooglede,  waar er kinderen, jongeren en volwassenen met verschillende beperkingen zitten, maar dat vind ik niet erg en veel vrienden en familie steunen mij ook om zo een het normaal mogelijk leven te leiden”, besluit Jason.

 

 

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.