Overslaan en naar de inhoud gaan

200-tal reizigers vast op trein na aanrijding in Sint-Truiden, treinverkeer 4 uur stilgelegd

door Jozef Croughs
datum18/06/2022
geenreactie

Het treinverkeer op de lijn Genk-Landen loopt sinds 20.30 uur opnieuw normaal. Rond 16.30 uur was op de Leeuwerweg in Sint-Truiden een ongeval met een trein gebeurd. Daardoor zaten ongeveer 200 reizigers een tijdlang vast. Ze werden met bussen naar het station van Landen gebracht.

De trein was op weg van Landen naar Genk, toen het ter hoogte van de spoorbrug over de Leeuwerweg tot een aanrijding kwam. De politie en brandweer kwamen ter plaatse. Ze gebruikten een ladder om snel tot bij de trein te geraken.

Op het moment van het ongeval zaten er een 200-tal reizigers op de trein. Ze zaten een hele tijd vast in de hitte, bij temperaturen van ruim 32 graden. Rond 18 uur moesten ze allemaal uitstappen en door de velden en plantages naar vier bussen van Alkreizen wandelen. Die bussen brachten hen naar Landen. Sommige reizigers hadden zelf al taxi’s opgebeld. Een oudere vrouw werd met een brandweerauto naar de bus gebracht.

Door de aanrijding raakte het treinverkeer tussen Landen en Hasselt verstoord. De NMBS legde vervangbussen in. Rond 20.30 uur was het spoor opnieuw vrij en kon het treinverkeer hernomen worden.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.

 

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.