Overslaan en naar de inhoud gaan

Sint-Truiden stuurt boodschappen van liefde de wereld in

door Jozef Croughs
datum14/05/2022
geenreactie

Op 17 mei is, het Internationale Dag Tegen Holebifobie, Transfobie en lnterseksefobie (IDAHOT}. Wereldwijd spreken mensen zich uit over de sociale onwenselijkheid van discriminatie en geweld op grond van seksuele oriëntatie, seksevariatie, genderidentiteit en de expressie daarvan.

Ook dit jaar toont het lokaal bestuur van Sint-Truiden zich solidair. Op de berichtenmuur die speciaal voor deze gelegenheid op de Grote Markt is opgesteld kan iedereen een boodschap van liefde de wereld insturen. '‘We roepen iedereen op om zich uit te spreken tegen haat en om tussen 13 en 17 mei deze muur en de sociale media van de stad te overladen met boodschappen van liefde en verdraagzaamheid’, aldus schepen Kvikvinia (N-VA) van Diversiteit en Gelijke kansen.

Een stad met een warm hart

“In Sint-Truiden worden alle inwoners gekoesterd voor wie ze zijn, ongeacht herkomst, huidskleur, leeftijd, vermogen, gender of seksuele voorkeur. Het regenboogbeleid is dan ook een belangrijk onderdeel van onze globale aanpak die ervoor zorgt dat alle inwoners zich goed voelen in onze stad. Truienaren hebben een warm hart en dit is een uitgelezen kans om het te tonen met een boodschap van liefde”, besluit waarnemend burgemeester Ingrid Kempeneers.(CD&V).

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.