Overslaan en naar de inhoud gaan

Huurster laat puinhoop achter: “Het is één grote vuilnisbelt

Niet de eerste keer! De huurster is niet aan haar proefstuk toe.
door Jozef Croughs
datum13/05/2022
geenreactie

Het was naar adem snakken toen huisbazin Colette S. en vastgoedmakelaar Stefaan Hombrouckx haar appartement in de Minderbroederstraat betraden. Het appartement was herschapen in een grote puinhoop van achtergelaten huisraad, meubelen en huishoudelijk afval. “Er wacht ons een hele opdracht om het appartement opnieuw instapklaar te maken”, zucht Colette.

Na herhaaldelijke problemen van wanbetaling en burenklachten moest de huurster uiterlijk op 10 mei het appartement in de Minderbroederstraat verlaten. Die overeenkomst had ze na afloop van dagvaarding voor huurachterstand van vier maanden en na de uitspraak van de rechter op het vredegerecht via haar pro-Deo-advocaat gemaakt met de verhuurster. Op 11 mei biedt de vastgoedmakelaar Stefaan Hombrouckx van het Truiense Immo Vesta vastgoedkantoor samen met de verhuurster zich aan waar ze deze toestand aantroffen. “Het instapklaar appartement was herschapen in een grote vuilnisbelt. De enige meldingen die wij opvingen was dat haar terras niet onderhouden werd en er etensresten te rotten lagen. De keren dat ik ter plaatse ging na de meldingen, raakte ik niet verder dan inkomhal waardoor ik nooit het appartement kon betreden en de toestand waarnemen. Ook nu reageerde de huurster erg gewelddadig en was handtastelijk toen ik de opmerking maakte van de wanorde,” zegt Hombrouckx.

Niet de eerste keer!

De huurster is niet aan haar proefstuk toe. In 2019 haalde ze ook al eens uitgebreid het nieuws. Toen werd de alleenstaande moeder met drie kinderen wegens betalingsproblemen en verwaarlozing haar huurwoning uitgezet. De politiek en de sociale huisvestigingsmaatschappij Nieuw-Sint-Truiden waren kop van jut omdat ze haar geen nieuwe woning konden verschaffen. Uiteindelijk kreeg zij van het Immo Vesta vastgoedkantoor dit appartement in de Minderbroederstraat aangeboden. Amper drie jaar later, is ze er om dezelfde reden opnieuw uitgezet. 

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.