Overslaan en naar de inhoud gaan

Kerkhofdieven weg met bloemen op graven voor Moederdag

door Jozef Croughs
datum13/05/2022
geenreactie

Daniela Gelaesen uit Groot-Gelmen is niet te spreken over de diefstal van de bloemen die zij ter gelegenheid van Moederdag op de vier graven van hun geliefde ouders en grootouders had gelegd.

“Dit doet men niet, ik had zondagvoormiddag een aantal bloemstukken komen brengen en had ze netjes over de verschillende familiegraven verdeeld. Toen ik maandagvoormiddag nog effe kwam kijken waren de bloemstukken allemaal verdwenen. Helaas is het niet de eerste keer want vorig jaar gebeurde net hetzelfde vandaar dat ik kwam polshoogte nemen en helaas moest vaststellen dat het probleem zich herhaald had. Ik ben er echt het hart van in, dit zijn allemaal personen waar wij enorm veel om geven en dat maakt het alleen nog moeilijker om het te aanvaarden. Dit doet men niet”, zegt Daniela.

Volgens echtgenoot Benny Lowet is het een oud zeer waar weinig aangedaan wordt. “We kunnen ook niet verwachten dat er hier permanent politiecontrole is, maar misschien kan er eens over nagedacht worden om er camerabewaking te voorzien, het zou in elk geval heel wat emotionele problemen bij de lokale bevolking kunnen oplossen,” aldus Benny Lowet.

Stad / Gemeente

Reageer op dit bericht

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.